Annons: Mediedagen 2019

Nya korrar på Sveriges Radio

Nya korrar i Peking, Moskva, Berlin, London och en ny tjänst i Sydösteuropa. Här är Sveriges Radios nya korrar:

Totalt har Sveriges Radio nu 17 utrikeskorrespondenter, vilket är Nordens största utrikeskorrespondentnät. Här är de fem nya korrarna:


David Carlqvist, Peking Har arbetat på Sveriges Radio Ekot och praktiserat på CNN i Peking. Han har studerat mandarin samt kinesisk och internationell historia vid Lunds universitet och vid universitet i Peking.
”Jag ser fram emot att skildra allt från den militära upprustningen och det politiska maktspelet till de enskilda människoödena.”, säger han i en kommentar.

Johanna Melén, Moskva
Kommer närmast från Aftonbladet där hon skrivit om Ryssland men också om svensk politik. Har tidigare arbetat för Sveriges Radio Blekinge och Sveriges Radios kulturredaktion.
”Jag var 13 år när jag första gången kom till Leningrad och dåvarande Sovjet, sommaren 1989. Sedan dess består mitt ryska intresse. Att nu få bevaka regionen på heltid är en dröm som går i uppfyllelse.”

Daniel Alling, Berlin
Var Sveriges Radios korrespondent i New York under tre år. Arbetade på Radiosporten i fjorton år.
”Cohen hade rätt, först Manhattan, sen Berlin. Det är i helt rätt ordning. För när New York blivit hela världens lilla mysiga vardagsrum, så har Berlin fortfarande sin storstadsmystik kvar.”

Patrik Holmström, London
På Ekot sedan 2004, först som reporter och de senaste åren som chef för allmänreportrarna. Tidigare TV4 Nyheterna, SVT och Finanstidningen.
”Det blir en spännande tid att bevaka Storbritannien och Irland. Där pågår stora sociala förändringar, och där finns många historier att berätta. Och nästa år ser jag fram emot OS i London.”

Vladislav Savic, Sydösteuropa
Hans sjätte utlandspostering sedan han började som utrikesreporter på Ekot för drygt 20 år sedan. Har bevakat tretton länder i de centrala och sydöstra delarna av Europa plus Turkiet.
”Historien präglar området. Gamla motsättningar lever kvar. Att få skildra det är ett privilegium. Och tänk att dessutom få betalt för det!”

Nuvarande korrar:

Ginna Lindberg, Washington
Sten Sjöström, New York
Cecilia Uddén, Mellanöstern
Nils Horner, Asien
Fredrik Wadström, Moskva
Hanna Sahlberg, Peking
Jens Möller, Bryssel
Johan Prane, London
Caroline Salzinger, Berlin
Jenny Sanner-Roosqvist, Helsingfors
Maria Sjöqvist, Maputo
Alice Petrén, Sydvästeuropa
Lars Palmgren, Latinamerika
Robin Olin, korrespondent med ungt perspektiv
Staffan Sonning, global ekonomi
Gunnar Bolin, kulturkorrespondent