Annons: Mediedagen 2019

De tar över Bang

Trifa Shakely och Johanna Palmström blir Bangs nya chefredaktörer.

Trifa Shakely är jurist, socionom och skribent. Hon har drivit kampanjen Ain’t I a Woman för papperslösa kvinnors rättigheter och varit med och startat Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering och Interfem, antirasistisk och feministisk tankesmedja och resurscenter i Göteborg.

” Vi kommer att bevaka internationell politik och feministisk utveckling ur ett intersektionellt perspektiv. Med humor och allvar kommer Bang uppma?rksamma och belysa feministisk kultur, praktik och aktivism”, sa?ger Trifa Shakely i ett pressmeddelande.

Johanna Palmström är journalist och har skrivit tre böcker om feminism och aktivism. Hon har också arbetat som utställningsproducent.

”Vi kommer att se till att Bang na?r en bred la?sarkrets och skaffar sig massor med nya prenumeranter. Bang ska vara tillga?nglig och ge plats a?t aktuella samha?llsfra?gor, ha?ndelser, konst och kultur. Vi kommer ocksa? att satsa pa? en utveckling av webben och arbeta med sociala medier, debatter och fest”, säger Johanna Palmström.

De nya chefredaktörerna börjar i mitten av mars. I veckan firar tidningen 20-årsjubileum och ger ut ett jubileumsnummer som blir nuvarande chefredaktören Lawen Mohtadis sista. Cajsa Unnbom fortsätter sin tjänst som grafisk formgivare.