Annons: Mediedagen 2019

Premiär för Feministiskt Perspektiv

I fredags var det premiär för nyhetstidningen Feministiskt Perspektiv och under de första två dagarna tillkom ytterligare 200 prenumeranter.

– Vi har fått en enorm respons. Genomslaget har varit stort med många nya prenumeranter och Facebook-vänner, säger chefredaktören Anna-Klara Bratt.

Det mesta har flutit på smidigt under tidningens första dygn men vissa tekniska problem väntar fortfarande på sin lösning. Med tiden ska det bli möjligt att se webb-tv-klipp och lyssna på podradio och de som tecknar en prenumeration på tidningen kommer att kunna kommentera artiklarna.

– Vi kommer inte att ha anonyma kommentarer. Det fungerar inte med tanke på hur mycket hat och hot vi ändå utsatts för under arbetet med tidningen, säger Bratt.

Tidigare fanns planer på att ge ut Feministiskt Perspektiv även som papperstidning. Dessa planer har dock skrinlagts och nu ligger fokus på att i framtiden kunna ge ut tidningen på fler språk.

– Jag vet att vissa är lite ledsna för det men just nu är papperstidningen inte det vi satsar på.

I nuläget har Feministiskt Perspektiv 900 betalande prenumeranter. För att söka presstöd krävs 1500. Tidningen planerar att söka stöd i sommar.

– Det går inte att driva en sådan här hög utgivningstakt på bara prenumerationsintäkter. Presstödet är ett måste.