Annons: Mediedagen 2019

Nya chefredaktörer – för presstödets skull

I februari får Norra Skåne och Laholms Tidning var sin chefredaktör och ansvarig utgivare. Anledningen är krav från presstödsnämnden.

Stellan Sturesson blir chefredaktör och ansvarig utgivare på Laholms Tidning

Mimmi Karlsson-Bernfalk blir chefredaktör och ansvarig utgivare på Norra Skåne, samma post hon hade innan hon blev redaktionschef på Skånska Dagbladet.

Jan A Johansson fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska Dagbladet och blir också chef för de tre tidningarnas samlade opinionsredaktion.

”Två av tidningarna – LT och Skånskan – får presstöd. Nu har presstödsnämnden krävt en tydligare separat redaktionell ledning av var och en av våra tidningar, vilket vi här genomför. Dessutom stärker det ytterligare och positivt tidningarnas lokala profil”, säger Skånska Dagbladets vd Thomas Grahl i en kommentar.

Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning produceras sedan 2009 av en samlad redaktion på 102 medarbetare för vilken Jan A Johansson varit chefredaktör och ansvarig utgivare och Mimmi Karlsson-Bernfalk redaktionschef. De tre titlarna har varsin biträdande redaktionschef som leder det dagliga nyhetsarbetet. Nu får de också varsin chefredaktör och ansvarig utgivare.

Skånskan reste sig på nio