Annons: Mediedagen 2019

Några resultat efter ett år

Medievärlden har nästan dubblat antalet unika besökare på sajten sedan förra året.

Förra året låg antalet unika besökare runt 5 – 6 000 per vecka. Nu ligger det på 10 – 12 000, alltså nästan en fördubbling. Vi har också anmält oss till Sis-index för att vara transparenta med våra besökstal.

Antalet sidvisningar och antalet besök har ökat med ungefär 50 procent.

Tid på sajt har ökat från ungefär 1:30 till 2:30.

Nyhetsbrevet har drygt 5 100 prenumeranter.

På Twitter har Medievärlden snart 3 000 följare. (Nu: 2 873)

Det enda som stått stilla är sidvisningar per besök, som fortfarande ligger under 2. En förklaring kan vara att fler läser oss på flera enheter flera gånger om dagen, vilket ger fler unika besökare, men färre sidvisnignar per besök. Vi har hur som helst en plan för att öka sidvisningar per besök: snygga puffar för intressant material i spalten längst till höger.

Nedan har vi jämfört första veckan i november 2009 med första veckan i november 2010.

Fotnot: Vi har analyticssiffror längre tillbaka än vad som redovisas i Sis-index. Det flöde vi skickar till Sis-index skapade i våras, och det var tänkt att vara en kombination av trafiken till www.medievarlden.se och m.medievarlden.se. Tyvärr har det inte riktigt fungerat så det är fortfarande bara www.medievarlden.se som ingår i det flödet.

Nytt besöksrekord och uppskattat omdöme