Annons: Mediedagen 2019

Tar DN bostadsporren till nya höjder, Bo Westmar?

11:45

I slutet av förra veckan publicerade DN Bostad en artikel om ett ungt pars superlyxiga vindsvåning i centrala Stockholm. Reaktionerna på artikeln har varit starka och den har kommenterats och delats flitigt på nätet.

–    Det är väl inredningsporr på samma sätt som ett resereportage från Seychellerna är reseporr. Det fungerar som verklighetsflykt och inspiration.

Vad säger du om uppståndelsen runt artikeln?

–    Vi förstod nog att artikeln skulle ge lite blodstörtning bland vissa. Men inte så här. Den här typen av lägenheter skriver vi inte så ofta om och merparten av våra läsare lever under andra omständigheter än de i artikeln. Det är klart att vissa då blir provocerade.

Vad hade ni kunnat göra annorlunda?

–    Vi hade kunnat rensa mer bland formuleringarna och haft mer fokus på själva lägenheten och mindre på parets livsstil. Att det blev så här är tråkigt för skribenten men ännu tristare för personerna som är med i artikeln.

Vissa har trott att artikeln är ett skämt, vad säger du om det?

–    Jag vet inte riktigt. Det kan ha att göra med sammanhanget. I andra mer renodlade inredningstidningar är artiklarna av det här slaget vanliga med mycket stylade bildmiljöer. DN uppfattas på ett annat sätt och många tycker inte att sådana här artiklar passar. Det kan vara ett skäl till de starka reaktionerna.

Kommer reportern som skrev artikeln att jobba för er igen?

–    Jag vet inte. Men det här är inte hennes fel. Vi insåg inte vidden av sprängkraften i materialet.