Gick det för fort, Anna-Klara Bratt?

14:45

På bara fem dagar nådde den nätbaserade nyhetstidningen Feministiskt Perspektiv sitt mål på 1500 prenumeranter. Men chefredaktören Anna-Klara Bratt känner sig inte stressad.

– Nej, det är hanterbart. Vi har en plan. Det kommer att ta ett tag innan vi kan komma igång med den veckovisa utgivningen, målet är första fredagen i januari. Men i nästa vecka börjar vi med Feministiskt Perspektiv Försmak för våra prenumeranter. Vi vill att de ska slippa vänta.

Har ni material?

– Ja, det har vi. Det handlar mest om att komma ikapp när det gäller teknik och administration.

Hur många journalister jobbar för Feministiskt Perspektiv?

– Vi har en budget där vi räknat med fem redaktörer på halvtid samt frilansmaterial. I nuläget kan jag säga att alla som vill bidra är välkomna att höra av sig.

Det har gått lätt att nå 1500 prenumeranter, gränsen för att kunna söka presstöd. Strävar ni mot de högre nivåerna nu?

– Det satsar vi definitivt på. Alla har inte nåtts av budskapet om oss än eftersom vi bara gjort oss kända på Facebook än så länge. Det finns obearbetade grupper kvar.

Diskussioner om feminism urartar lätt med avstängda kommentarsfält som följd. Kommer er lösenordsskyddade sajt att borga för mer sansade diskussioner?

– Vi hoppas på städade och trevliga feministiska diskussioner och debatter. Det finns hur många feministiska perspektiv som helst som vi hoppas ska stötas och blötas från olika håll. Det här blir ett av få löpande feministiska diskussionsforum om aktuella frågor.

Premiär för sajten Feministiskt Perspektiv

Feministiskt Perspektiv fick 1000 prenumeranter på en helg

Feministisk nyhetstidning på gång