Mattsson: Sigvardsson blir en bra PO

Ola Sigvardsson har visat det mod som krävs i en modern medievärld anser Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Han hoppas att debatten om PO-ämbetets framtid intensifieras.

”Själv tror jag på en Allmänhetens Medieombudsman, en ”MO”, men det finns kloka personer som vill avskaffa självregleringen helt eller åtminstone låta staten finansiera densamma. Jag håller inte med om det, åtminstone inte än, men vi måste förstås pröva alla argument”, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

Där uttrycker han sin glädje över att Correns chefredaktör tar över som ny PO:

Det är alltså en mycket erfaren publicist som nu ska återupprätta PO-ämbetets förtroende, och jag tror att Pressens Samarbetsnämnd och huvudmännen till PO/PON-systemet har hittat en person som både tidningsbranschen och allmänheten kommer att respektera.

Han hoppas också att kansliet får förstärkningar så att handläggningstiderna kortas samt att mallade klanderbeslut införs så att besluten inte ”göms undan i en oförståelig textmassa långt bak i tidningen”.

Kanaloberoende etik viktigt för nya PO

Ola Sigvardsson ny PO