Premiär för granskande nätforum

Nättidningen toppmotet.se vill borra djupt i samhällsfrågorna. I redaktionen ingår Tomas Bresky, med ett förflutet på SVT:s Uppdrag Granskning, och Lars Lindberg, tidigare chefredaktör på NSD och vd på Radiotjänst.

Tidningen kommer bland annat att bevaka försvarsfrågor och privatiseringen av skolan, men även medieutvecklingen ska granskas. Toppmotet.se vill bland annat lyfta frågan om vilken bild tv-tittarna och radiolyssnarna får av Norrbotten när allt färre program och nyhetsinslag produceras av SVT och SR i länet.

”Vi hoppas att toppmotet.se ska bli en mötesplats för de som söker sammanhang och nya eller annorlunda tankevägar”, skriver redaktionen och hoppas på många debattinlägg och kommentarer från sina läsare.

Toppmotet.se har också knutit till sig ett antal fotografer och bildkonstnärer som kommer att medverka på sajten.

Förutom Tomas Bresky och Lars Lindberg ingår arkitekten Åsa Acking och tidigare SVT-producenten Bernt Viklund i redaktionen som är placerad i Luleå.

Toppmotet.se