Annons: PP Pension

Ryms en DN Debatt-artikel på 140 tecken, Bo G Andersson?

14:45

För en knapp timme sedan började DN Debatt twittra. Och i fredags såg den nya undersajten Stockholmsdebatt dagens ljus. Bo G Andersson är redaktör för DN Debatt.

– Nä, det gör nog inte det. Men kanske lite hänvisningar till artiklar och repliker och till sådant material som inte ryms i papperstidningen.

Kommer det materialet att publiceras på nätet nu?

– Ja, jag får in mycket material som håller hög klass men inte får plats i papperstidningen, och det gäller särskilt material om Stockholm. Därför startade vi Stockholmsdebatt i fredags, och den kommer vi att puffa för via Twitter.

– Den nya ledningen vill separera nätet och pappret, och att nätet ska satsa på eget, unikt material. Stockholmsdebatt är DN Debatts första försök att hitta en ny arena på nätet.

Kommer det att finnas plats för material som inte rör Stockholm också?

– Nej, inte på kort sikt, det har jag inga planer på. Det är viktigt att behålla publiceringsidén och den är att det ska vara långa artiklar. Vi ska inte ösa ut allt i en enda röra.

Men Twitter ska inte bara handla om Stockholmsdebatt?

– Nej, Twitter har jag funderat på sedan jag började här, för att stärka hela DN Debatt. Jag ser det inte som envägskommunikation utan hoppas på att få sitta och svara, för det finns jättemycket att diskutera kring våra publiceringar.

Det är många som vill tycka till om DN Debatt, exempelvis fick gårdagens artikel 800 kommentarer.