Annons: Mediedagen 2019

Johan Gahlin: Det här är bra för dagspress

Om några månader finns inte Stormarknadspress längre. Då har bolaget slagits samman med Land och Rike under ett ännu okänt namn. En utveckling som Stormarknadspress vd Johan Gahlin tror är bra. Trots att han inte är med på den nya skutan.

I torsdags kom beskedet som det ryktats om under en längre tid. Land och Rike och Stormarknadspress slås ihop till ett bolag. Redan i dag delar man adress och till stor del också ägare. Så det slog inte precis ner som en bomb.

När sammanslagningen är ett faktum slutar Stormarknadspress vd Johan Gahlin. Utan bittra känslor enligt honom:

– Jag tror att det här är helt rätt. Dum skulle jag vara annars eftersom jag är en av arkitekterna bakom upplägget. Jag tror på tanken och jag tror på personerna som ska genomföra det.

Hade inte du velat vara med?

– Det är en strikt hypotetisk fråga. Jag är nöjd och glad med de tio år jag haft på Stormarknadspress. Och vi skiljs som vänner, jag och ägarna.

Att skapa det nya annonsbolaget är bara första steget. Det återstår mycket jobb med att få fram nya sätt att sälja och nya sätt att ta betalt på menar Johan Gahlin. Men här finns också möjligheterna då man kan ta fram nya paket och jobba mer med digitala medier.

– Det här är en bra start. Det skickar ut bra signaler. Men nya sätt att jobba måste fram. Både kunderna och vi själva sitter fast i gamla sätt att tänka.

Det måste det hända något där. Annars kan dagspressen förlora viktiga delar av den lokala marknaden till huvudkonkurrenten TV4 anser Johan Gahlin.

Vad ska du göra nu då?

– Vet ej. Har faktiskt inte en aning.