TT och NTB köper Retriever

Nyhetsbyrån TT och Norsk Telegrambyrå (NTB) förvärvar tillsammans mediebevakningsföretaget Retriever AB av den norska mediekoncernen Schibsted.

TT köper 66 procent av aktierna och NTB 34 procent i Retriever.

Retriever är Nordens ledande  mediebevakare.

Mediebevakning är en naturlig verksamhet för en modern nyhetsbyrå. För TT-Gruppen innebär affären nya spännande tillväxtmöjligheter, säger Thomas Peterssohn, vd och chefredaktör på TT i ett pressmeddelande.

Retriever finns både i Sverige och Norge och äger dessutom dotterbolagen Mediearkivet Svenska AB och Mediearkivet.no AS. I Sverige finns även dotterbolaget Retriever Information som säljer lösningar inom företagsinformation och driver sajten allabolag.se.

Retriever startades år 2000 och har sedan dess s vuxit till i  dag 59 anställda och en omsättning som i år väntas bli cirka 115 miljoner kronor.

Retriever bevakar dagstidningar, fackpress, magasin, tv, radio och internet åt uppdragsgivare inom näringsliv och förvaltning.

Mer samarbete och större allianser är rätt väg att gå i en tuff mediemarknad. Vi hoppas att över tid utöka samarbetet med TT och även de andra nordiska nyhetsbyråerna som vi känner väl, säger Pål Bjerketvedt, NTB:s vd och chefredaktör.