Annons: Mediedagen 2019

Nytt tryckeristrul för Skånskan

Stora problem med ett tryckverk gör att Skånska Dagbladets drabbats av stora förseningar. Vissa läsare får inte tidningen förrän i morgon. Tidningens vd Thomas Grahl är dock glad för att det inte gick lika illa som på påskaftonen när man tvingades nödtrycka hos Bold.

Skånska Dagbladets läsare i Kristianstad, Hässleholm, Ängelholm och Helsingborgsområdet får dagens tidning i morgon med lördagstidningen.
Övriga tidningar bör ha nått sina läsare senast 10.30 enligt vd Thomas Grahl. Orsaken är enligt honom ett ”mankerande tryckverk”.
Malmö Tidningstryckeri sitter nu i ett krismöte med pressleverantören KBA för att försöka komma tillrätta med problemen. De har dock blivit färre sedan Skånskan började trycka där i början av februari.
–    Under de 90 dagar vi tryckt där har det varit ordentliga störningar 15 – 16 kvällar, säger Thomas Grahl.
–    Men det går åt rätt håll och blir färre och färre.
Det största haveriet skedde natten till påskafton när fel i ett styrsystem gjorde att hela pressen havererade. För att få ut en tidning gjorde man då en nödtryckning hos Bold som sedan delades ut med söndagstidningen.