Annons: Mediedagen 2019

Vad är du mest nöjd med Magnus Söderlund?

15:45

Nu är helahälsingland på banan. Efter ett utvecklingsarbete som tagit närmare ett och ett halvt år kunde man i dag klockan 14.00 trycka på knappen. Hudiksvalls Tidning, Ljusnan, Ljusdals-Posten och Söderhamns-Kuriren har nu fått en gemensam sajt.

–    Att det fungerar så pass bra. Över förväntan. Det är stora förändringar vi har gjort, bytt verktyg, byggt om sajten och startat ett community.

Vilken är den största förändringen?
–    Att fyra redaktioner ska leverera till ett ställe tycker jag inte är det. Men att vi tar in läsarmaterial rakt in på redaktionell plats utan moderering.

Helt utan moderering?
–    På ortsnivå, ja. Men om de sedan ska publiceras på kommunnivå så tittar vi på texterna.

Har ni många läsare som vill leverera text?
–    Vi har ett 50-tal som registrerat sig. Många har varit tipsare och jobbat för oss redan på olika sätt.

Får de någon utbildning?
–    Nja, vi har en skrivarskola på sajten.

Tror du att det kommer något som blir för kontroversiellt från dem?
–    Vi är beredda på det men hoppas att folk ska förstå var gränserna går. Vi har anpassat sajten till folk som vill och kan skriva. Inte till rättshaveristerna.

Står annonsörerna i kö för att synas på ortssidorna?
–    Inte i nuläget. Vi har inte varit så publika med den här omgörningen. Så man kan säga att startskottet för säljet är i dag. Men jag tror att annonsörerna kommer att uppfatta det positivt. Nu kan de synas precis på den ort de verkar. Och för ett pris som är rimligt.

Niklas Jonason på Citygate var först med att gratulera?

– Jag såg det. Nu väntar vi bara på läsarnas reaktioner. Vi är beredda på både ris och ros. Det är ju inte alla som uppskattar förändringar i första läget. Utan först efter några veckor lärt sig hitta och utnyttja alla möjligheter.