Annons: Mediedagen 2019

Mer gratisproblem i Danmark

Danska Søndagsavisen drar ner på upplagan från 2,1 miljoner till 1,4 och säger upp 34 medarbetare.

Gratistidningen Søndagsavisen är en institution i Danmark med en stark ställning bland läsare och annonsörer. Tidningen har kommit ut över hela landet, men nu lämnar man stora delar av Jylland och drar ner på distributionen i centrala Köpenhamn, skriver Business.dk

I september sålde Søndagsavisen sin mest framgångsrika verksamhet, svenska Gisab med bland annat Mitt i-tidningarna i Stockholm. Pengarna ska användas till att få ordning på den danska verksamheten.

I förra veckan meddelade företaget att man gör ett resultat 100 miljoner sämre än novemberprognosen.

Orsaken till problemen är annonsnergången. Søndagsavisen har huvudsakligen regionala och lokala annonser och flera editioner. Riksannonserna är få. Därför får nerdragningen i hela regioner effekter omgående.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}