Annons: PP Pension

Åtta jobb nominerade till Årets miljöjournalist

En bok, två artikelserier, fyra tv- och ett radioreportage har gått vidare i tävlingen Årets Miljöjournalist. Ett av jobben har chansens att vinna och få 25 000 kronor.

De nominerade är:
Mattias Hagberg med boken Skräp; Johan Winberg och Jonas Olsson med Klimatdebattens heliga ko för Uppdrag granskning, SVT; Karin Bojs, Jan Malmborg och Annika Nilsson med arikelserien Klimathotet i Dagens Nyheter; Gustav Fridolin, Staffan Ahlström och Kalle Segerbäck med Flyg till varje pris för Kalla Fakta, TV4; Camilla Widebeck och Sven Börjesson med programserien Klimatkritiken i fokus för radions vetenskapsredaktion: Jonas Fröberg och Susanna Baltscheffsky med artikelserien Dina frågor om etanol i Svenska Dagbladet; Andreas Rocksén och Johan Zackrisson Wiberg med Kärnkraftens bakgård för Uppdrag granskning, SVT; Pär Fjällström och Marianne Spanner med Mat för planeten för Dokument inifrån, SVT.

Styrelsen för Miljöjournalisternas förening utser vinnare. Priset Årets miljöjournalist arrangeras för femte året i rad av föreningen tillsammans med Edbergstiftelsen. Årets vinnare presenteras den 28 november.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=3}