Annons: Mediedagen 2019

Anders Hörling tar över som utgivare för NLT

 
Anders Hörling tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Lidköpings-Tidningen, NLT, en av landets få kvarvarande lokala familjeägda tidningar. Han blir fjärde generationen Hörling som innehar utgivarskapet på tidningen.

Lennart Hörling fortsätter som tidningens vd. Han ska ägna mer tid åt familjens intressen i landets största nät av lokaltidningar.

Anders Hörling är 40 år. Som tonåring började han åka omkring med kamera, block och penna. 1987 började han på heltid som tidningens lokalredaktör i Grästorp och arbetade därefter i fem år på GT . Han kom tillbaka till NLT 1993, då som nyhetschef och sju år senare blev han redaktionschef. Han har varit ställföreträdande ansvarig utgivare sedan länge.

I samband med att Lennart Hörling och barnen Anders och Annika, som är tidningens ekonomichef, för elva år sedan genom Lidköpingspress började expandera på den svenska tidningsmarknaden har Anders Hörling fått ta ett stort ansvar för utgivarskapet.