Annons: PP Pension

15:45 ”Drar ni inte alla bloggar över en kam nu, DN?”

Lisa Bjurwald skriver i sin ledare idag: "Det är inte ofta jag traskar runt i den särskrivande specialklass som är den svenska bloggsörjan, men när jag gör det blir jag alltid lika negativt överraskad." Lisa Bjurwald har läst några bloggar som ifrågasatt Blondinbellas agerande när hon blev utsatt för övergrepp på en nattklubb i Italien.

– Nej, det är bara delar av bloggvärlden jag vill kritisera, inte den halv miljon bloggar som finns. Men det är bra att visa på de lite fulare delarna av bloggvärlden. Inte tysta ner dem, men uppmärksamma dem.

När den här artikeln publiceras har bloggosfären på egen hand redan presterat ett antal svar på de här inläggen, hade du missat det?

– Jag såg det sen, jag skrev min ledare i söndags kväll. De kan ju vara före oss rent tekniskt i och med att de kan publicera sig direkt, vi har ju vår deadline nu om en kvart för morgondagens ledare.

Räknar du med reaktioner när du skriver så här?

– Det tänker jag inte på när jag skriver, hur det ska tas emot av de jag kritiserar. Sen är det tråkigt om vanliga bloggar blir ledsna, men det är ju inte dem jag menar. Någon som bloggar om sitt bröllop eller liknande. Framför allt tycker jag att det är tråkigt men väntat, att fokus hamnar på min släng åt bloggosfären – inte det faktum att bloggare hoppar på en ung tjej som utsatts för ett sexuellt övergrepp.

Vilka menar du då?

– Jag tänker inte peka ut några bloggar, men det finns absolut grumliga strömningar av kvinnoförakt i bloggosfären.

Men du läser politiska bloggar som du tycker om också?

– Ja, absolut, jag läser bloggar varje dag. Jag har koll på ett 20-tal bloggar dagligen. Jag kan tycka att de har kommit lite längre utomlands, som Huffington Post till exempel.
Axel Håkansson