Twitter

19 januari, 2016 - 11:08

Twitter ligger nere

Under tisdagsförmiddagen la mikrobloggen ned på grund av tekniskt fel. Användare världen över är drabbade av problemen. UPPDATERAD

Det var vid halv tio-tiden under tisdagen som Twitter fick problem. I skrivande stund går det varken att komma in på Twitter via dator eller mobil. Besökaren möts av felmeddelandet: ”Något är tekniskt fel. Tack för din uppmärksamhet – vi ska fixa till det och ha saker i ordning snart igen”.

16 december, 2015 - 10:03

16-årsgräns kan införas för sociala medier

I framtiden kan det bli krav på föräldrars tillstånd för att registrera sig på populära forum som Facebook, Instagram och Snapchat.

EU-parlamentet och ministerrådet har tillsammans tagit fram ett förslag till en ny dataskyddslagstiftning, rapporterar TT.

1 december, 2015 - 09:02

@RefugeeSweden ska ge röst och ansikte åt flyktingar

Morgonkollen

I dag lanseras DN-kontot @RefugeeSweden på Twitter. Ambitionen är att svara på vilka människorna är som flyr till Sverige – genom att låta följarna ta del av deras berättelser.

"Bakom begrepp som flyktingström och flyktingkris finns människor. Vi vill lyfta fram dem och ge plats för deras personliga berättelser", säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Under kontot på mikrobloggen kommer historierna från människor på flykt att publiceras tillsammans med ett porträtt:

28 oktober, 2015 - 12:38

Tredje kvartalet tungt för Twitter

Omsättningen blev visserligen högre än väntat, men användartillväxten lägre.

Mikrobloggen nådde inte upp till vinstförväntningarna och ökningen av antalet användare är fortsatt blygsam. Totalt har Twitter i dag 320 miljoner aktiva användare, visar delårsrapporten, vilket är färre än analytiker trott.

5 oktober, 2015 - 10:00

Twitterdomen mot Aftonbladet var felaktig

Aftonbladet dömdes att betala skadestånd på 30 000 för en tweet där kulturredaktören Martin Aagård kallade artisten Richard Herrey för rasist.

Nu har Stockholms tingsrätt inhiberat domen, på grund av felaktig hantering.

27 augusti, 2015 - 10:38

Ny analys – Global konkurrens på lokala marknader

Premium

Google, Facebook och Twitter jobbar in sig på den lokala annonsmarknaden genom att närma sig små och medelstora företag. Dessutom vill jättarna ingå partnerskap med lokala medieföretag. Gunnar Springfeldt analyserar faror och fördelar.

Läs analysen här:

25 augusti, 2015 - 07:42

SVT blockade m-politiker

Morgonkollen

SVT Gävleborg har stoppat m-politikern Lars Beckman från att följa kanalens Twitterflöde.

Anledningen är ett antal kommentarer som ansvarige utgivaren Jimmy Roos anser förringar de unga flickor som deltog i ponny-SM.

Lars Beckman sitter i kommunalfullmäktige samt är flitigt närvarande på Twitter. Den tweet som blev droppen löd: "Den hårda granskningen av s v mp fortsätter i @svtgavleborg För 8 miljarder får vi veta att ponny-SM har inletts?". 

20 augusti, 2015 - 09:08

Pew: Nyhetstwittrare mycket aktiva

En ny undersökning från Pew-institutet visar att inte alla Twitter-användare twittrar om nyheter, men de som gör det gör så i hög utsträckning.

Urvalet nyhetstwittrare (176 amerikaner) som Pew studerat var också mer benägna att kopiera ursprungstweets än att skriva några egna ord om dem. Nyhetstwittrarnas mest populära ämnen var underhållning och sport, därefter regeringsfrågor och annan politik.

21 april, 2015 - 09:16

Twitters nya funktion gör det enklare att tipsa journalister

Nu kommer även användare som inte följer varandra att kunna skicka direkta meddelanden, bland annat för att journalister lättare ska kunna ta emot tips.

Att kunna ta emot meddelanden från vem som helst är en inställning användaren aktivt måste slå på för att det ska fungera. Om man gör det kan man plötsligt få direkta meddelanden från vem som helst.

6 mars, 2015 - 14:48

Journalisterna med mest inflytande på Twitter

I Twitterbarometern listas de journalister som är mest inflytelserika på Twitter:

1. Niklas Svensson (1) @niklassvensson

2. Peter Wolodarski (3) @pwolodarski

3. Emanuel Karlsten (ny) @emanuelkarlsten