Twitter

24 augusti, 2016 - 09:00

Ny app varnar twittrande nättroll

Applikationen upptäcker twittrare som nättrakasserar och uppmärksammar dem på hur deras agerande kan uppfattas.

Bakom appen står en praktikant hos IT-företaget Intel. Appen fungerar genom att en algoritm tränats att upptäcka trakasserier på Twitter.

15 juni, 2016 - 09:19

Twitter går in i svensk musiktjänst

70 miljoner dollar från Twitter stärker den svenska musikstreamingtjänsen Soundcloud.

För två år sedan gick rykten om att Twitter ville köpa hela det Soundcloud. Nu har bolaget i stället köpt en aktiepost för 70 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 580 miljoner kronor.

23 maj, 2016 - 09:47

Twitter, Youtube och Facebook stäms för att inte agerat mot näthat

Nätverken måste bli bättre på att rensa bort hot och rasistiska inlägg, det menar två franska grupper som uppger att de lämnat in en stämningsansökan.

Bakgrunden till stämningen är att organisationerna hävdar att Twitter, Youtube och Facebook inte varit tillräckligt snabba med att ta bort innehåll som anses rasistiskt, antisemitiskt, homofobiskt eller terrorismförhärligande. Enligt fransk lag måste webbsajter nämligen radera den typen av kommentarer och dessutom meddela franska myndigheter.

17 maj, 2016 - 10:01

Förändrade regler kring tecken på Twitter

Varken bilder eller länkar kommer fortsättningsvis att räknas som tecken.

Twitteranvändare kommer inom de närmaste veckorna att märka förändringar i regler kring tweets på mikrobloggen. Det skriver Bloomberg, som hänvisar till en källa som vill vara anonym eftersom beslutet ännu inte är offentligt.

20 april, 2016 - 13:44

Herrey förlorar twittermålet

Förtalsbråket mellan Richard Herrey och Aftonbladet har fått ett slut.

Det var i augusti förra året som artisten Richard Herrey stämde Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal. Det efter att tidningens kulturredaktör Martin Aagård kallat Herrey för ”din gamle rasist” i ett inlägg från sitt privata twitterkonto efter det danska folketingsvalet i juni.

11 april, 2016 - 14:27

Teknikjättar går samman mot näthat

Några av nätets största aktörer slår tillbaka mot näthatarna och inleder ett gemensamt arbete för att skapa ett bättre klimat online.

Stora medieaktörer som Facebook, Google och Twitter har påbörjat ett samarbete med bland annat kvinnogrupper för att minska hat och hot på nätet, rapporterar Guardian.

19 januari, 2016 - 12:08

Twitter ligger nere

Under tisdagsförmiddagen la mikrobloggen ned på grund av tekniskt fel. Användare världen över är drabbade av problemen. UPPDATERAD

Det var vid halv tio-tiden under tisdagen som Twitter fick problem. I skrivande stund går det varken att komma in på Twitter via dator eller mobil. Besökaren möts av felmeddelandet: ”Något är tekniskt fel. Tack för din uppmärksamhet – vi ska fixa till det och ha saker i ordning snart igen”.

16 december, 2015 - 11:03

16-årsgräns kan införas för sociala medier

I framtiden kan det bli krav på föräldrars tillstånd för att registrera sig på populära forum som Facebook, Instagram och Snapchat.

EU-parlamentet och ministerrådet har tillsammans tagit fram ett förslag till en ny dataskyddslagstiftning, rapporterar TT.

1 december, 2015 - 10:02

@RefugeeSweden ska ge röst och ansikte åt flyktingar

Morgonkollen

I dag lanseras DN-kontot @RefugeeSweden på Twitter. Ambitionen är att svara på vilka människorna är som flyr till Sverige – genom att låta följarna ta del av deras berättelser.

"Bakom begrepp som flyktingström och flyktingkris finns människor. Vi vill lyfta fram dem och ge plats för deras personliga berättelser", säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Under kontot på mikrobloggen kommer historierna från människor på flykt att publiceras tillsammans med ett porträtt:

28 oktober, 2015 - 13:38

Tredje kvartalet tungt för Twitter

Omsättningen blev visserligen högre än väntat, men användartillväxten lägre.

Mikrobloggen nådde inte upp till vinstförväntningarna och ökningen av antalet användare är fortsatt blygsam. Totalt har Twitter i dag 320 miljoner aktiva användare, visar delårsrapporten, vilket är färre än analytiker trott.