tv-avgift

22 januari, 2013 - 15:28

Tv-avgift för datorägare efter 2015

Frågan om hur public service ska finansieras i framtiden ska vara klar 2015. Då kan det – eventuellt – bli aktuellt med tv-avgift för dator- och surfplatteägare.

Det var många som satte förmiddagskaffet i halsen när nyheten kom om att det ska bli tv-avgift även på datorer och surfplattor. Formellt sett skulle det bli konsekvensen när SVT i februari börjar lägga ut hela innehållet från alla kanaler på nätet.

3 september, 2012 - 10:31

Tv-avgiften kan skrotas

Enligt SR Ekot kan tv-avgiften komma att ersättas med en skatt.

Tisdagen den 11 september överlämnar public service-kommittén sin rapport till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Kommittén har fått i uppdrag att utreda uppdraget och villkoren för public service inför nästa tillståndsperiod.

15 december, 2011 - 14:30

Finland skrotar tv-avgiften

Ersätts med en progressiv och skattebaserad "Yle-skatt". UPPDATERAD

Storleken på avgiften (för närvarande 250 euro) kommer att ligga mellan 50 och 150 euro per inkomsttagare beroende på inkomst; den som är arbetslös ska inte behöva betala någonting. Däremot kommer den att höjas för vissa hushåll. Yle-skatten införs år 2013. Det skriver finska medier idag.

16 juni, 2011 - 08:22

Tv-avgiften ses över i ny utredning

Morgonkollen

Idag tillsätter regeringen en ny utredning om framtiden för public service. Alternativ till tv-avgiften är en av frågorna. (Uppdaterad)

Det är mängden plattformar som man idag kan använda för att titta på tv som ligger bakom. Att avgiften ersätts med en skatt är ett alternativ, enligt Andreas Carlsson, Kristdemokraternas talesperson i kulturfrågor, som Ekot har talat med.