Tidningen Ångermanland

28 april, 2016 - 14:44

PON klandrar Tidningen Ångermanland

Anses ha brutit mot god publicistisk sed när man publicerade en bild från en händelseplats där ett registreringsnummer syntes.

I juli 2015 publicerade Tidningen Ångermanland en artikel om en bilist som rammade en polisbil på sin sajt allehanda.se. Bilisten hade begått handlingarna under en psykos och blev därför senare satt under psykiatrisk vård.

25 januari, 2016 - 11:02

Sveriges oseriöse andre vice talman

Sverige har inte bara en oseriös andre vice talman – utan uppenbarligen även en oseriös granskning av densamme, skriver Susanne Sjöstedt, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland/allehanda.se.

Den rättegång som genomfördes i Södertörns tingsrätt under veckan mot SD:aren Martin Kinnunen har sin början för flera år sedan, under en sommarnatt då tre ledande sverigedemokrater vevade järnrör i centrala Stockholm, kallade en kvinna för ”hora” och skrek rasistiska förolämpningar till komikern Soran Ismail.

5 juni, 2013 - 10:30

TÅ och ÖA – nu ännu lokalare

I dag är det premiär för nya TÅ och ÖA. Läsarna uppskattar att det är mer lokalt material. Men inte att B-delen försvann.

Efter sex år med den gamla formen för tidningarna var det dags för en uppfräschning. Någon revolution har det inte blivit men nu är tidningen lite renare och lite modernare menar chefredaktör Jimmie Näslund.

16 mars, 2011 - 15:20

Realtidsgräv främjar kontakten med läsarna

Tidningen Ångermanlands realtidsgräv om det kommunala bostadsbolaget Härnösandshus ledde inte till de avslöjanden man hoppats på. Men webbreportern Anna Wikner tror på formen och kommer att fortsätta gräva i realtid.

För ett år sedan skrev Tidningen Ångermanland om de misstänkta mutbrotten mellan Skanska och det kommunala bostadsbolaget Härnösandshus. Nyheten fick stort genomslag, en hög chef inom bolaget avgick och många läsare uppmanade reportern Anna Wikner att fortsätta gräva i Härnösandshus förehavanden.

4 januari, 2011 - 11:26

Allehanda anmäler inte Olsgården

Allehanda Media kommer inte att vidta några åtgärder mot fastighetsägaren Thomas Olsgården som gick till hårt angrepp mot Tidningen Ångermanlands reporter Tomas Izaias Englund.

Ljudfilen där fastighetskungen Thomas Olsgården kallar Tomas Izaias Englund för Norrlänningajävel, björnjägare och kommunist har under de senaste dagarna spridits på nätet. De flesta har skrattat åt och förvånats över klippet som innehåller de flesta fördomar som finns om Norrlänningar och samtidigt är en uppvisning i hur anfall är bästa försvar.

23 november, 2010 - 16:15

Lät inte kritiserad komma till tals - klandras av PON

PO-PON

Tidningen Ångermanland skrev en artikel om en person som arrangerat olagliga fiskeresor på sjöar runt en liten by. Tidningen lät dock inte den anklagade personen komma till tals i artikeln och klandras därför av PON.

Anmälaren anser att Tidningen Ångermanland endast publicerat uppgifter från fiskerättsägarna och inte låtit honom komma till tals i artikeln. Tidningen ville inte heller publicera det genmäle som anmälaren skickade till redaktionen efter publiceringen.  

3 november, 2008 - 13:55

Fem tidningar klandrade av PON

Opinionsnämnden klandrade fem tidningars publiceringar vid sitt senaste möte, Norrbottens-Kuriren, Vetlanda-Posten, Kungsbacka Tidning, Tidningen Ångermanland och Nya Wermlands-Tidningen.
Opinionsnämnden klandrade fem tidningars publiceringar vid sitt senaste möte, Norrbottens-Kuriren, Vetlanda-Posten, Kungsbacka Tidning, Tidningen Ångermanland och Nya Wermlands-Tidningen.