Thomas Peterssohn

10 mars, 2016 - 12:10

Peterssohn: ”Därför måste vi spara”

Mittmedia har ingen miljard på banken. Därför är det nödvändigt att spara så att koncernen har råd med att ställa om till en digital verksamhet. Det menar vd Thomas Peterssohn.

Mittmedia har flera år levererat både digital tillväxt och lönsamhet. Men lönsamheten för koncernen hänger mycket ihop med att verksamheten har effektiviserats och rationaliserats. Ägarstiftelsen har satt som mål en marginal på 10 procent. Men enligt vd Thomas Peterssohn finns det nu en förståelse för att det kan vara svårt att nå dit i dagsläget, utifrån hur det ser ut för branschen.

12 maj, 2015 - 16:31

Mittmedias vd: Inte sista konsolideringen

Det har förts samtal med fler parter. Men att det blev Schibsted beror på en gemensam värdegrund och syn på framtiden. Det säger Mittmedias vd Thomas Peterssohn.

Han räknar med att den nya mediekoncernen ska vara verklighet innan nyår. Även om det återstår mycket innan allt är klart.

– Det är en stor och komplex affär. Men vi är överens om det övergripande. Vikten av digital transformation. Att konsolidera för att effektivisera och skapa större finansiella muskler för att klara av digitala investeringsprojekt, säger Thomas Peterssohn.

9 april, 2015 - 16:05

Thomas Peterssohn om Promediaaffären: En milstolpe

Från att vara delägare i Liberala Tidningar till att vara huvudägare för Promedia. En milstolpe för Mittmedia, enligt koncern-vd:n Thomas Peterssohn.

Vad som nu ska hända med Promedia kan inte Thomas Peterssohn uttala sig om.

– Vi har ägnat extremt mycket tid åt att koppla loss oss från Stampen och Liberala Tidningar och minimalt med tid för att i detalj analysera vad vi ska göra med dem. Men vi kommer inte att jobba för att dela upp tidningarna mellan oss utan huvudspåret är att hitta samarbeten och skalfördelar.

19 februari, 2015 - 13:16

Thomas Peterssohn: "Tråkigt men ofrånkomligt"

Låg upplaga och låg betalningsgrad gjorde att Mittmedia beslutade att slå samman Dagbladet med Sundsvalls Tidning enligt koncern-vd Thomas Peterssohn. En tråkig, men ofrånkomlig, åtgärd menar han.

Dagbladets situation var i det närmaste unik i tidningssverige enligt Thomas Peterssohn.

Den har hållit uppe upplagan med hjälp av stora rabatter. Det koncernövergripande beslutet att rensa ut rabatt-ex och i princip avstå från kampanjer har slagit hårt mot Dagbladets upplaga som kommer att redovisa ett av landets största tapp någonsin för 2014, 28 procent.

12 februari, 2015 - 15:11

Thomas Peterssohn tar plats i Fokus styrelse

Mittmedias vd Thomas Peterssohn föreslås av FPG Medias valberedning att ingå i Fokus styrelse.

"Fokus är en uppstickare som kämpat sig till en intressant position på tidskriftmarknaden under sina första tio år. Varumärket har potential och ägarna har visat sig vara beredda att satsa. Det ska bli spännande att vara med på den fortsatta resan", säger Thomas Peterssohn i ett pressmeddelande.

8 december, 2014 - 10:59

I kväll pratar Kuhnke kris med Thomas Peterssohn

Kulturminster Alice Bah-Kuhnke och Mittmedias vd Thomas Peterssohn diskuterar dagstidningarnas kris i kväll på Publicistklubben.

Frågorna för kvällens debatt är bland annat dagstidningarnas kris, dödläget i mediepolitiken och journalistikens digitalisering. Förutom Thomas Peterssohn och Alice Bah-Kuhnke kommer även medieforskaren Gunnar Nygren och Journalisten chefredaktör Helena Giertta att medverka.

Hela programmet här:

25 juni, 2014 - 10:59

Peterssohn: Tryggare med ägare som drar jämnt

Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn tror att den nya ägarbilden med två ägare som drar jämnt kommer att skapa arbetsro på Promediatidningarna.

Thomas Peterssohn säger att ägandet av Promedia, via Liberala Tidningar, inte fungerat bra.

– Vi har varit överens med Stampen och EK om att det inte varit den optimala lösningen. Det går inte att ha tre olika ägare som i sin tur bedriver olika verksamheter. Det finns ett stort behov av att integrera verksamheter med varandra och då finns behov av renodling, säger han.

18 juni, 2013 - 10:25

Mediechefer om det dystra 2014

1,5 miljarder i minskade annonsintäkter på två år. Dagspressen står inför nya prövningar när strukturomvandlingen visar sig gå fortare än vad många förutsett. UPPDATERAD

I år kommer dagspressen tappa annonsintäkter på omkring 900 miljoner kronor. Nästa år är prognosen att 600 miljoner annonskronor till försvinner. En prövad bransch ska prövas ytterligare.

30 maj, 2013 - 08:41

Siffrorna talar för Herlitz

Morgonkollen

Gunilla Herlitz har lägst odds när det gäller vem som blir ny vd för Bonnierkoncernen.

2.50 gånger pengarna ger spelbolaget Unibet för den som vill satsa pengar på att det blir DN:s vd Gunilla Herlitz som ersätter Jonas Bonnier.

Ulrika Saxon får oddset 3.75 och TV4:s vd Casten Almqvist 4.75.

17 december, 2012 - 10:43

Tryckstart efter lunch för Mittmedias tidningar

En mycket radikal förändring av pressläggningstiderna. Det är ett av alternativen när Mittmedia funderar på hur de ska kunna optimera printaffären.

Hur ska sportsidorna kunna vara relevanta om pressarna börjar rulla klockan tre på eftermiddagen? Det går Mittmedias sportchefer omkring och funderar på just nu på uppdrag av koncernledningen. De första svaren ska presenteras redan i början av nästa år.