Telia

20 maj, 2016 - 11:03

Medieföreträdare möter ministrar om nätneutralitet

För två veckor sedan skrev 27 svenska publicister på ett upprop mot Telias samarbete med Facebook. I dag möter de svenska ministrar för att diskutera frågan om nätneutralitet. UPPDATERAD

Deltar på fredagens möte gör bland annat kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke samt näringsminister Mikael Damberg. Från mediebranschen kommer flera av de publicister som undertecknade den kritiska debattartikeln som publicerades på pressfrihetens dag den 3 maj.

3 maj, 2016 - 07:46

Publicister i upprop: Telias deal med Facebook en fara

3 maj

Samarbetet som Telia har inlett med Facebook riskerar de svenska mediebolagens att nå sin publik. Det skriver 27 företrädare för Sveriges medieföretag i ett upprop.

Facebooks tjänster ska enligt uppgörelsen med Telia distribueras gratis till användarna, i motsats till innehållet från medieföretagen.

27 augusti, 2015 - 21:07

Hon blir Aftonbladet och Telias korre i Silicon Valley

I flera år har hon jobbat med att bevaka medier för SVT och Sveriges Radio. Nu ska Katarina Andersson bevaka vad som händer i Silicon Valley för Aftonbladet och Telia.

För ett år sedan pratade Aftonbladets publisher Jan Helin om att tidningen hade ett samarbete på gång med Telia inom ramen för Partnerstudion. Det gick ut på att parterna tillsammans skulle bevaka utvecklingen i Silicon Valley.

10 juni, 2015 - 13:40

Telia sponsrar AB:s korre

Aftonbladet anställer en sponsrad korrespondent i Silicon Valley. Medievärlden kunde rapportera planerna redan i höstas.

Sponsrat innehåll tar ett stort kliv framåt i Sverige i och med det nya samarbetet mellan Aftonbladet och Telia, "Digitala Livet".

8 april, 2015 - 08:54

Konflikten mellan Telia och SBS över

Morgonkollen

SBS Discovery försvann ur Telias utbud efter att förhandlingarna brutit samman. Nu är parterna överens och SBS Discoverys kanaler tillbaka.

Från och med idag finns alla SBS Discoverys kanaler tillgängliga hos Telia, efter att ha saknats sedan midnatt den 31 mars.

1 april, 2015 - 09:36

Kanal 5 försvinner för 700 000 hushåll

Morgonkoll

SBS Discovery och Telia kom inte överens. Nu har ett antal kanaler försvunnit ur distributörens utbud.

Kanal 5, Kanal 9, Kanal11, Discovery Channel, Eurosport, Eurosport 2 och TLC är några av de kanaler från SBS Discovery som nu plockats bort från Telias utbud. Omkring 700 000 hushåll påverkas av beslutet.

De kommer istället att erbjudas kanaler som Fox och National Geographic.

SBS Discoverys kanaler är fortsatt tillgängliga hos övriga distributörer.

13 mars, 2015 - 09:45

Telia tar bort SVTr efter konflikt med Copyswede

Morgonkollen

On-demandtjänsten SVTr, med ett urval av SVT:s program, försvinner från Telias utbud efter en konflikt med upphovsrättsorganisationen Copyswede.

Även Bredbandsbolaget och ComHem överväger att ta bort tjänsten från sitt utbud, skriver DN Ekonomi.

10 mars, 2014 - 16:40

Telia tar betalt av innehållsleverantörer

Telia har startat ett nytt affärsområde för att ta betalt av innehållsleverantörer som Netflix.

Bakgrunden är att cirka 50 procent av bredbandskapaciteten tas upp av tv-tjänster. 

Telia har därför startat affärsområdet CDN (Content Distribution Network) där Telia ingår partnerskap med innehållsleverantörer.

Telias åtagande är att garantera att leverantören kan streama tv-program utan långa startsträckor eller hackiga bildupplevelser, skriver di.se

26 juni, 2012 - 10:26

Ny betallösning från operatörer

Nu introduceras WyWallet – för enklare och säkrare betalningar med mobilen.

Tjänsten ger kunden möjlighet att betala på tre olika sätt. Ladda kontot i förväg eller koppla det till ett kreditkort, få månadsfaktura eller få köpen på mobilfakturan.

Det går också att enkelt överföra pengar till andra WyWallet konton. Det enda som krävs är mobilnumret för att skicka pengar. 

22 februari, 2012 - 15:11

Mera 4G i Telias nät

Telias nät över var de ska gå att utnyttja 4G växer.

I nuläget finns det 4G på omkring 200 orter i landet. Under året ska det bli möjligt på 400 nya orter att få tillgång till det nätet. 

Telia startade sitt 4G-nät 2009, det har normalt en hastighet på 20 till 40 Mbit/sekund.