Svenska Dagbladet

24 mars, 2014 - 11:24

SvD och NTM gör val-tv tillsammans

NTM:s nyhetsbyråchef Anna Lindberg och Svenska Dagbladets politiska analytiker Göran Eriksson ska tillsammans grilla s-ledaren Stefan Löfven och statsminister Fredrik Reinfeldt.

2 april ska Stefan Löfven intervjuas i Norrköping. Den 8 april är det Fredik Reinfeldts tur, men i Uppsala.

Programmen är en samproduktion mellan Svenska Dagbladet, UNT, Corren och Norrköpings Tidningar. Sändningen kan ses på respektive tidnings sajt samt på tv-kanalerna 24UNT, 24Corren och 24NT.

13 februari, 2014 - 09:53

Asker nöjd med nollresultatet

Svenska Dagbladets gör i princip ett nollresultat 2012. Vd Gunilla Asker är trots det nöjd, med tanke på förutsättningarna.

Svenska Dagbladets resultat för fjärde kvartalet blev 22 miljoner vilket är 5 miljoner lägre än 2012. Omsättningen sjönk också från 288 miljoner till 277 miljoner. De enda siffror som går åt rätt håll är de digitala intäkterna som ökade med 27 procent för helåret.

11 februari, 2014 - 09:54

Ännu ett svenskt designsilver

Svenska Dagbladet belönades i går med ett silver för redesignen av kulturen i SND:s globala designtävling.

I går avgjordes de sista delmomenten i Society for News Designs (SND) årliga världsomspännande designtävling Best of News Design.

I klassen för redesign av bilagor fick Svenska Dagbladet en silvermedalj för omgörningen av kulturen. 

4 februari, 2014 - 09:46

SvD stuvar om säljet för att bli bättre digitalt

Nu ska Svenska Dagbladets alla säljare sälja allt. Företaget stuvar om försäljningsavdelningen för att möta efterfrågan på digitala lösningar.

Den digitala annonsförsäljningen har gått bra 2013. När bokslutet är klart kommer det att visa på tillväxt samt ökade marknadsandelar.   

23 januari, 2014 - 14:40

Max vd kritisk till medieläckor

Max vd Richard Bergfors tycker det är ett problem att hans anställda berättar om arbetsvillkoren på företaget för medier.

I går blev det interna månadsmejl som Max vd Richard Bergfors skickade till sina anställda stora nyheter. Där varnade han för att det skulle bli en katastrof om Alliansen förlorar valet i höst då oppositionen signalerat att restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga då höjs.

8 januari, 2014 - 17:30

Ola Billger lämnar Svenska Dagbladet

När Fredric Karén tog över som chefredaktör upphörde Ola Billger att vara redaktionschef. Nu lämnar han tidningen.

När Fredric Karén blev ny chefredaktör på Svenska Dagbladet bytte han ut redaktionscheferna Ola Billger och Ann Axelsson mot Olle Zachrison som tidigare varit chef för SvD Näringsliv.

20 december, 2013 - 17:02

Spoon blir SvD:s featurepartner

Spoon tar över produktionen av Svenska Dagbladets bilaga Resor & Mat, byrån tar också över Svenskans reseredaktör.

I dag har Svenska Dagbladet skrivit under avtalet som innebär att Bonnierägda contentbyrån Spoon tar över stora delar av tidningens featureproduktion.

Flera aktörer var intresserade av uppdraget men byråns erfarenhet, vilja och engagemang fällde avgörandet enligt chefredaktör Fredric Karén.

Inte priset?

13 december, 2013 - 11:57

Karén om sina första månader i toppen

Fredric Karén har tagit sig igenom de första stormiga månaderna som chefredaktör för Svenska Dagbladet. – Jag hade gärna sluppit att nedbemanna redaktionen det första jag gjorde.

Tidningens nya organisation innehåller 20 tjänster färre. 9,5 av dessa är obesatta vakanser som kommer att dras in. Men resten handlar om fysiska personer som senast i februari inte längre ska jobba på Svenska Dagbladet.  

12 december, 2013 - 11:12

Nu kommer e-SvD redan på kvällen

Från och med i kväll kommer den digitala versionen av Svenska Dagbladet att finnas ute redan från 22.00.

Det handlar om läsarservice enligt projektledaren Martina Vaculik:

”Morgonen är ju ofta en kamp mot tiden och ibland är det lättare att hitta en stund att läsa lite senare på kvällen, därför ger vi nu våra läsare tillgång till första upplagan av Svenska Dagbladet redan klockan tio kvällen före”, säger hon i ett pressmeddelande.

6 december, 2013 - 13:00

Svenskan lägger ut featureproduktion

Svenska Dagbladet planerar att lägga ut stora delar av sin featureproduktion externt.

För Resor och Mat ska såväl innehållsproduktion som färdigställande skötas externt. 

För kulturbilagan Magasinet ska innehållsproduktionen och redaktörskapet fortfarande skötas av Svenska Dagbladets personal men färdigställandet göras utanför huset.

Förhandlingar pågår just nu med ett antal möjliga leverantörer av tjänsterna.