Svenska Dagbladet

18 juni, 2014 - 08:31

SvD har de högst rankade ekonomijournalisterna

Morgonkollen

Svenska Dagbladets Andreas Cervenka toppar återigen listan över Sveriges bästa ekonomijournalister enligt finansanalytikerna.

Det är byrån Hallvarsson & Halvarsson som för 18:e året i rad har sammanställt vad näringslivet tycker om sina bevakare. Och det är andra året i rad som Andreas Cervenka kommer på första plats.

DI:s Henrik Mitelman är på andra plats och SvD:s Carolina Neurath på tredje. Fjärde plats har också en SvD-medarbetare, börskrönikören Patricia Hedelius.

26 maj, 2014 - 09:23

Hökmark ville ha nytryck av SvD efter enkätfel

Morgonkoll

Moderaternas förstanamn på EU-listan, Gunnar Hökmark ville att Svenska Dagbladets ledning skulle göra en korrekt version av lördagens tidning. Det hade blivit fel i sammanställningen om var de olika partierna står.

I lördagens sammanställning om vad partierna tycker i de stora EU-frågorna stod det att moderaten ansåg sig ha en ambitiös klimatpolitik. Samtidigt som att de enligt tidningen ville sänka andelen växthusgaser i atmosfären med noll procent till 2030.

Vilket är fel då partiet vill sänka andelen med 40 procent. 

14 maj, 2014 - 15:23

SvD satsar på "Läs och skriv" för unga

SvD lanserar idag sajten SvD Läs och skriv för att ge lärare, föräldrar och elever verktyg för att öka läs- och skrivlusten och underlätta undervisningen.

På sajten finns manualer, boktips och journalistik om utbildningsfrågor och läsarna kommer att kunna chatta med SvD:s utbildningsreporter Maria Sundén Jelmini.

12 maj, 2014 - 14:13

Obekväma röster till Svenskans ledarsida

Alice Teodorescu och Ivar Arpi som båda uppmärksammats i UR:s serie ”De obekväma” kommer att hoppa in på Svenska Dagbladets ledarsida i sommar.

Alice Teodorescu har tidigare bland annat varit ledarskribent på Barometern och Gotlands Allehanda samt jobbat som kommunikationsstrateg på svenskt Näringsliv. Hon har också grundat nätverket ”En plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra”.

28 april, 2014 - 13:38

Hon blir ny kulturchef på Svenska Dagbladet

Lisa Irenius blir ny chef för Svenska Dagbladets kulturredaktion. I dag jobbar hon som kulturchef på UNT.

Lisa Irenius fick i höstas Stora Journalistpriset som Årets Förnyare för det uppmärksammade e-boksprojektet där läsarna fick ta del av kritikernas marginalanteckningar.  

24 mars, 2014 - 11:24

SvD och NTM gör val-tv tillsammans

NTM:s nyhetsbyråchef Anna Lindberg och Svenska Dagbladets politiska analytiker Göran Eriksson ska tillsammans grilla s-ledaren Stefan Löfven och statsminister Fredrik Reinfeldt.

2 april ska Stefan Löfven intervjuas i Norrköping. Den 8 april är det Fredik Reinfeldts tur, men i Uppsala.

Programmen är en samproduktion mellan Svenska Dagbladet, UNT, Corren och Norrköpings Tidningar. Sändningen kan ses på respektive tidnings sajt samt på tv-kanalerna 24UNT, 24Corren och 24NT.

13 februari, 2014 - 09:53

Asker nöjd med nollresultatet

Svenska Dagbladets gör i princip ett nollresultat 2012. Vd Gunilla Asker är trots det nöjd, med tanke på förutsättningarna.

Svenska Dagbladets resultat för fjärde kvartalet blev 22 miljoner vilket är 5 miljoner lägre än 2012. Omsättningen sjönk också från 288 miljoner till 277 miljoner. De enda siffror som går åt rätt håll är de digitala intäkterna som ökade med 27 procent för helåret.

11 februari, 2014 - 09:54

Ännu ett svenskt designsilver

Svenska Dagbladet belönades i går med ett silver för redesignen av kulturen i SND:s globala designtävling.

I går avgjordes de sista delmomenten i Society for News Designs (SND) årliga världsomspännande designtävling Best of News Design.

I klassen för redesign av bilagor fick Svenska Dagbladet en silvermedalj för omgörningen av kulturen. 

4 februari, 2014 - 09:46

SvD stuvar om säljet för att bli bättre digitalt

Nu ska Svenska Dagbladets alla säljare sälja allt. Företaget stuvar om försäljningsavdelningen för att möta efterfrågan på digitala lösningar.

Den digitala annonsförsäljningen har gått bra 2013. När bokslutet är klart kommer det att visa på tillväxt samt ökade marknadsandelar.   

23 januari, 2014 - 14:40

Max vd kritisk till medieläckor

Max vd Richard Bergfors tycker det är ett problem att hans anställda berättar om arbetsvillkoren på företaget för medier.

I går blev det interna månadsmejl som Max vd Richard Bergfors skickade till sina anställda stora nyheter. Där varnade han för att det skulle bli en katastrof om Alliansen förlorar valet i höst då oppositionen signalerat att restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga då höjs.