Svenska Dagbladet

5 mars, 2015 - 10:51

Apple börjar sälja SvD-padda

Nu ska Apple lansera en Ipad-mini med Svenska Dagbladets logga och där en prenumeration på tidningens digitala tjänster ingår.

Priset blir 269 kronor i månaden, då ingår en prenumeration på SvD:s digitala innehåll för 185 kronor i månaden. 

Innehållet i den SvD-graverade Ipaden är förinstallerat och en instruktionsfilm ska hjälpa kunderna att komma igång. Erbjudandet är främst riktat mot nya kunder.

13 februari, 2015 - 09:48

Svenska Dagbladet ökar marginalen

Svenska Dagbladets ledning lyckas behålla en vinstmarginal trots att både upplagorna och annonsintäkterna minskar.

Den tryckta upplagan sjönk med 9 procent under 2014. Intäkterna från annonssidan sjönk med 18 procent.

De totala intäkterna från den digitala verksamheten ökade med 29 procent.

De totala rörelseintäkterna sjönk från motsvarande drygt en miljard svenska kronor till 960 miljoner. Men marginalen ökade från noll-resultatet 2013 till en vinst på 4 procent i år.

31 oktober, 2014 - 09:59

Di: Schibsted ville sälja SvD till Bonnier

Schibsted ville sälja SvD till Bonnier förra hösten, skriver Dagens Industri idag.

Enligt DI:s källor ville Bonnier att Schibsted skulle betala för att bli av med SvD, men Schibsted ville ha betalt för tidningen.

Bonnier ska ha räknat med avvecklingskostnader på ungefär en kvarts miljard, skriver Dagens Industri i dagens papperstidning.

30 oktober, 2014 - 09:14

SvD jublar över tredje kvartalet

Svenska Dagbladet gjorde ett positivt rörelseresultat på fyra miljoner kronor tredje kvartalet.

Svenska Dagbladets omsättning minskade till 217 (230) miljoner men rörelseresultatet (EBITDA) ökade till 4 (-14) miljoner kronor. 

23 oktober, 2014 - 11:23

Ubåtsjakten gjorde SvD till sajtraket

Antalet unika besökare på SvD.se har ökat med 20 procent senaste veckan. Tack vare mystisk undervattensverksamhet och Mikael Holmströms avslöjanden.

På lördagskvällen avslöjade Svenska Dagbladets försvarsreporter Mikael Holmström att mycket tyder på att det, i alla fall då, fanns en skadad rysk ubåt i Stockholms skärgård.

21 augusti, 2014 - 12:26

SvD liveintervjuar partiledarna

Val 2014

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund var först ut när Svenska Dagbladet i går började med liveintervjuer på nätet för att höja temperaturen inför valspurten.

Två av SvD:s reportrar intervjuade i går Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund live på SvD.se. Frågorna och svaren mixades med grafik, bilder och snabbanalyser. 

Vi är otroligt nöjda, säger SvD:s redaktionschef Olle Zachrison.

Det var inte helt lätt att få alla politiker att ställa upp.

18 juni, 2014 - 08:31

SvD har de högst rankade ekonomijournalisterna

Morgonkollen

Svenska Dagbladets Andreas Cervenka toppar återigen listan över Sveriges bästa ekonomijournalister enligt finansanalytikerna.

Det är byrån Hallvarsson & Halvarsson som för 18:e året i rad har sammanställt vad näringslivet tycker om sina bevakare. Och det är andra året i rad som Andreas Cervenka kommer på första plats.

DI:s Henrik Mitelman är på andra plats och SvD:s Carolina Neurath på tredje. Fjärde plats har också en SvD-medarbetare, börskrönikören Patricia Hedelius.

26 maj, 2014 - 09:23

Hökmark ville ha nytryck av SvD efter enkätfel

Morgonkoll

Moderaternas förstanamn på EU-listan, Gunnar Hökmark ville att Svenska Dagbladets ledning skulle göra en korrekt version av lördagens tidning. Det hade blivit fel i sammanställningen om var de olika partierna står.

I lördagens sammanställning om vad partierna tycker i de stora EU-frågorna stod det att moderaten ansåg sig ha en ambitiös klimatpolitik. Samtidigt som att de enligt tidningen ville sänka andelen växthusgaser i atmosfären med noll procent till 2030.

Vilket är fel då partiet vill sänka andelen med 40 procent. 

14 maj, 2014 - 15:23

SvD satsar på "Läs och skriv" för unga

SvD lanserar idag sajten SvD Läs och skriv för att ge lärare, föräldrar och elever verktyg för att öka läs- och skrivlusten och underlätta undervisningen.

På sajten finns manualer, boktips och journalistik om utbildningsfrågor och läsarna kommer att kunna chatta med SvD:s utbildningsreporter Maria Sundén Jelmini.

12 maj, 2014 - 14:13

Obekväma röster till Svenskans ledarsida

Alice Teodorescu och Ivar Arpi som båda uppmärksammats i UR:s serie ”De obekväma” kommer att hoppa in på Svenska Dagbladets ledarsida i sommar.

Alice Teodorescu har tidigare bland annat varit ledarskribent på Barometern och Gotlands Allehanda samt jobbat som kommunikationsstrateg på svenskt Näringsliv. Hon har också grundat nätverket ”En plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra”.