Svenska Dagbladet

6 april, 2016 - 11:22

Han blir digital utvecklingschef på SVT

Kristian Lindquist, i dag digital nyhetschef på riksnyheterna, får nyinrättad tjänst på SVT Nyheter och Sport.

Till SVT kom Kristian Lindquist 2014. Dessförinnan hade han arbetat som nyhetschef på Svenska Dagbladet.

29 februari, 2016 - 11:02

Ryssland till attack mot SvD:s nya korre

Ambassaden kallade i helgen SvD:s Maria Georgieva "hänsynslös och partisk" i rapporteringen om det nedskjutna passagerarplanet MH17 över Ukraina.

”Maria Georgieva godkänd som SvD:s korrespondent i Moskva (som förresten ännu inte fått en officiell ackreditering i Ryssland) pekar på ett absolut hänsynslöst och partiskt sätt ut den ryska ledningen som ansvarig för denna tragedi”, skriver ambassaden i Stockholm på sin Facebooksida enlig

29 februari, 2016 - 09:41

SvD:s reporter för kritisk – nobbad av Facebook

Morgonkoll

När Facebook fick veta att den journalist som Svenska Dagbladet ville skicka för intervjua anställda på europakontoret var Jack Werner blev det kalla handen.

Svenska Dagbladet anlitade Viralgranskarens skapare, journalisten Jack Werner, för ett större jobb om hot på Facebook. I den reportageserien fanns också planer på att göra ett besök på Facebooks Europakontor i Dublin och intervjua vissa nyckelpersoner om hur de ser på hotfulla inlägg.

26 februari, 2016 - 16:11

SvD liverapporterar Palme-mordet – 30 år efter skotten

På söndag klockan 20.00 drar Svenska Dagbladet igång en minutrapportering om mordet på Olof Palme.

Klockan 23.21 på söndag kväll är det exakt 30 år sedan dåvarande statsminister Olof Palme sköts till döds i centrala Stockholm. 

Mats Hayen, arkivare på Stadsarkivet och faktainsamlare för SVT:s "Vem tror du att du är", har gått igenom Palme-utredningens 10 000 sidor och plockat fram de bästa vittnesmålen åt Svenska Dagbladet. 

19 februari, 2016 - 10:34

Svenska Dagbladet ökar vinsten

Svenska Dagbladet tappar både annons- och upplageintäkter i print. Ökningen av de digitala intäkterna kompenserar inte bortfallet helt. Ändå ökade tidningen vinsten med 16 miljoner kronor.

Upplagetappet i print stannade på 3,5 procent för Svenska Dagbladet. Det orsakade minskade intäkter med knappt två procent. Sammanlagt fick SvD in 405 miljoner kronor där jämfört med 413 miljoner kronor för 2014.

Annonsintäkterna minskade med 40 miljoner kronor under fjolåret, från 364 miljoner till 324 miljoner. 

19 februari, 2016 - 08:59

Högsta resultat någonsin för Schibsted Sverige

Morgonkollen

Mediekoncernen Schibsteds verksamheter i Sverige redovisar ett resultat på 962 miljoner kronor för helåret 2015. Omsättningen uppgick till 5114 miljoner kronor.

"Under året har vi utvecklat vårt digitala ekosystem och befäst vår ledande position på marknaden. Våra digitala intäkter är nu över 60 procent, vilket är ett bevis på att vi leder utvecklingen", säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal i ett pressmeddelande.

Siffrorna är ett bevis för att Svenska Dagbladets flerkanalsstrategi fungerar, kommenterar SvD:s vd Gunilla Asker:

9 februari, 2016 - 09:54

Qviberg fick rätt mot SvD

Finansmannen Mats Qviberg hade rätt. Svenska Dagbladet bröt mot god publicistisk sed. Det har PO och PON nu slagit fast.

Svenska Dagbladet publicerade i mars i fjol ett antal artiklar om finansmannen Mats Qviberg i samband med turerna kring HQ-härvan.

I artklarna menade Mats Qviberg att SvD från motparten förmedlat ett antal starkt nedsättande påståenden om honom och hans son. 

1. Att de var lögnare.

2. Att anmälaren var vansinnig, det vill säga sinnessjuk.

15 januari, 2016 - 14:37

SvD ger digital kultur mer utrymme

Poddguider, nya initiativ och tendenser på nätet. Det är något av vad som ska synas i Svenska Dagbladets utökade satsning på digital kultur.

Från och med i morgon, lördag, får bevakningen av vad som händer i den digitala världen mer utrymme i SvD:s printversion. 

11 december, 2015 - 13:18

Ove Joansons kritik: kommissionen slåss mot fel motståndare

Public service-kommissionens analys av mediekrisen är direkt felaktig och deras agerande riskerar att göra dem blinda för de verkliga farorna, skriver Ove Joanson i en debattartikel i SvD.

I slutet av september rapporterades att TU, Bonnier, Schibsted Sverige, Mittmedia och Bauer Media Group (före detta SBS) tagit initiativ till en public service-kommission som ska utreda public service framtid.

7 december, 2015 - 11:37

Mattsson: Tänk om det blir Mitt-i istället för Mittmedia för SvD

Segulah kanske tar över Svenska Dagbladet och gör om den till gratistidning. Det spekulerar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i.

I senaste versionen av podden Mattsson & Helin spekulerar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i att Segulah tar över Svenska Dagbladet och slår samman den med Mitt-i tidningarna.