Svenska Dagbladet

9 februari, 2016 - 08:54

Qviberg fick rätt mot SvD

Finansmannen Mats Qviberg hade rätt. Svenska Dagbladet bröt mot god publicistisk sed. Det har PO och PON nu slagit fast.

Svenska Dagbladet publicerade i mars i fjol ett antal artiklar om finansmannen Mats Qviberg i samband med turerna kring HQ-härvan.

I artklarna menade Mats Qviberg att SvD från motparten förmedlat ett antal starkt nedsättande påståenden om honom och hans son. 

1. Att de var lögnare.

2. Att anmälaren var vansinnig, det vill säga sinnessjuk.

15 januari, 2016 - 13:37

SvD ger digital kultur mer utrymme

Poddguider, nya initiativ och tendenser på nätet. Det är något av vad som ska synas i Svenska Dagbladets utökade satsning på digital kultur.

Från och med i morgon, lördag, får bevakningen av vad som händer i den digitala världen mer utrymme i SvD:s printversion. 

11 december, 2015 - 12:18

Ove Joansons kritik: kommissionen slåss mot fel motståndare

Public service-kommissionens analys av mediekrisen är direkt felaktig och deras agerande riskerar att göra dem blinda för de verkliga farorna, skriver Ove Joanson i en debattartikel i SvD.

I slutet av september rapporterades att TU, Bonnier, Schibsted Sverige, Mittmedia och Bauer Media Group (före detta SBS) tagit initiativ till en public service-kommission som ska utreda public service framtid.

7 december, 2015 - 10:37

Mattsson: Tänk om det blir Mitt-i istället för Mittmedia för SvD

Segulah kanske tar över Svenska Dagbladet och gör om den till gratistidning. Det spekulerar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i.

I senaste versionen av podden Mattsson & Helin spekulerar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i att Segulah tar över Svenska Dagbladet och slår samman den med Mitt-i tidningarna. 

2 december, 2015 - 09:08

Svenska Dagbladet stannar i Schibsted

Det planerade samgåendet mellan Mittmedia och Svenska Dagbladet blir inte av.

Schibsted skriver i ett pressmeddelande att de rätta förutsättningarna inte finns för tillfället och att parterna är överens om att låta avsiktsförklaringen förfalla denna vecka.

30 november, 2015 - 11:54

SvD:s ledare nu även som tv

På några minuter kommenterar Svenska Dagbladets ledarredaktion de mest aktuella frågorna i ett eget tv-program.

Snabba och direkta kommentarer flera gånger i veckan. Där ledarredaktionen ska leverera vassa och öppenhjärtiga utspel i ett rörligt format på sajten. Det är konceptet för "Ledarredaktionen".

18 november, 2015 - 09:04

SvD startar ny tjänst – nyhetsbrev om terrordådet

Morgonkoll

Svenska Dagbladet lanserar en ny tjänst. Ett nyhetsbrev med nyheter om utvecklingen efter terrordådet i Paris.

Även icke-prenumeranter får nyhetsbrevet som ska komma dagligen med de senaste nyheterna och analyserna om terrordådet i Paris.

19 oktober, 2015 - 16:39

Fredric Karén om flytten av redigeringen till TT

Första kvartalet 2016 tar TT över ansvaret för Svenska Dagbladets kvällsredigering. Men det dröjer länge än innan den sista redigeraren måste gå hoppas chefredaktör Fredric Karén.

Svenskans förstaupplaga ska även fortsättningsvis göras av redaktionen. Men när den är klar och lämnad 19.30 är flyttas ansvaret för uppdateringarna till TT. De ser till att sistaupplagan är klar 22.30.

Sedan finns det även möjlighet att göra plåtbyten om det händer något stort.

– Det sköter TT redan för oss när det gäller sporten, säger Fredric Karén.

19 oktober, 2015 - 14:11

TT tar över SvD:s kvällsredigering

3 – 4 tjänster berörs när Svenska Dagbladet låter TT sköta kvällsredigeringen.

TT sköter sedan ett antal år Svenska Dagbladets printredigering när det gäller bland annat sportfeature, börs- och spelsidor. Nu flyttas även kvällsredigeringen dit.

3 – 4 tjänster berörs av det. Men på grund av vikande annonsförsäljning och behov av ytterligare satsningar digitalt måste tidningen spara mer. Därför dras ett antal vakanta tjänster in så totalt berörs 6 – 7 tjänster.

6 oktober, 2015 - 10:49

SvD:s nya tv-satsning: utrikesanalyser

Utrikesredaktörerna är Svenska Dagbladets senaste satsning på webb-tv.

I programmet kommer SvD:s utrikeschef Jesper Sundén och tidningens utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin att analysera och kommentera den senaste utvecklingen.

Programmet sänds varje vecka på svd.se och i varje avsnitt tas tre aktuella ämnen upp.