SMD

20 april, 2012 - 10:33

TAB:s vd: Konkurrensen sätts inte ur spel

Att vi tar över SMD:s verksamhet betyder inte att konkurrensen sätts ur spel. Tvärtom, menar TAB:s vd Leif Persson.

I och med Tidningstjänst (TAB) tar över tidningsdistributionen från Svensk Morgondistribution (SMD) betyder att bolaget delar ut dagstidningar från Kiruna i norr till Vimmerby i söder. Affären, som är värd ”flera miljarder” enligt TAB:s vd Leif Persson, betyder att bolaget fördubblar antalet anställda. 

19 april, 2012 - 13:36

Posten tar över Svensk Morgondistribution

PostNord tar från första juni över utkörningen av Svensk Morgondistributions tidningar.

Från 1 juni tar PostNord över tidningsdistributionen i stora delar av Norrland i och med att det tar över Svensk Morgondistributions (SMD) verksamhet.

Svensk Morgondistribution, SMD, ägs av MittMedia (75 procent) och Västerbottens-Kuriren (25 procent) och delar ut dessa koncerners tidningar.

26 mars, 2012 - 14:59

SMD anmält för olaga diskriminering

Arbetsledarens ”fullständigt nedlåtande attityd” har fått en av SMD:s tidningsdistributörer att anmäla företag till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Tidningsdistributörens barn blev plötsligt sjuk en natt. När han kontaktade företaget för att säga att han måste vara hemma för att ta hand om sitt barn började arbetsledaren, enligt anmälan till DO, skrika och hota med att om han inte omedelbart kom till jobbet skulle ha få sparken.

26 mars, 2012 - 14:57

Olof Nyberg slutar på SMD

Den 31 maj lämnar Olof Nyberg sin tjänst som vd för Svensk Morgondistribution (SMD) för att bli vd och koncernchef för Sundfrakt.

Olof Nyberg tog över som vd för SMD 2005 men har jobbat i den grafiska branschen sedan 1994:

– Så det är med blandade känslor jag lämnar. 

Tiden på SMD kommer han att ha stor nytta av i sin nya position: