Norrtelje Tidning

25 februari, 2016 - 09:26

Mattias Carlsson till DI

Morgonkollen

Norrtelje Tidnings chefredaktör Mattias Carlsson lämnar uppdraget för att bli redaktionell utvecklingschef på Dagens Industri.

Han började på NT 2012 efter att under 18 år ha jobbat på Expressen där han slutade som redaktionschef för digitala medier.

På DI ska han främst jobba med utvecklingen av nya digitala produkter. 

2 november, 2015 - 16:07

Digitalt ansvar ökade intäkterna med 50 procent

När Norrtelje Tidning gav en person ansvar för att säljarna även pushade de digitala kanalerna ökade försäljningen direkt.

Sedan årskiftet har Norrtälje Tidning ökat sina digitala annonsintäkter med 50 procent. 2014 låg den ackumulerade försäljningen till och med oktober på 1,6 miljoner kronor. I år är summan nästan 2,5 miljoner kronor.

30 oktober, 2015 - 09:50

NT:s tryckeri flyttas till Sydamerika

För snart ett år sedan producerades den sista tidningen i V-tabs anläggning i Norrtälje. Nu håller pressen på att monteras ner för att skeppas över Atlanten.

Om två veckor ska tryckpressen lastas i 30 containrar som har sin slutdestination i Colombia. Till årsskiftet 2016-2017 räknar de nya ägarna att pressen ska börja rulla igen. Då kommer den bland annat att trycka tidningen Vangardia Liberal som har en vardagsupplaga på 40 000 ex och en helgupplaga på det dubbla.

23 september, 2015 - 12:05

SD-politiker vill åsiktsregistrera journalister

Alla journalister på Sveriges Radio och Sveriges Television ska tvingas att uppge sina politiska åsikter. Det anser SD:s ordförande i Norrtälje.

"I dag är Sveriges Radio och SVT helt i händerna på en viss grupp. De ger en ensidig rapportering där vi inom SD inte får komma till tals. Public service är inte oberoende", säger Mikael Strandman till Norrtelje Tidning.

15 december, 2014 - 09:26

I natt trycktes sista NT i Norrtälje

Morgonkollen

En 134-årig epok är över. I natt producerades det sista numret av Norrtelje Tidning i Norrtälje.

V-tabs beslut att stänga anläggningen innebär att 28 anställda förlorar sina jobb. Produktionen kommer att flyttas till anläggningarna i Västerås och Södertälje.

Under 2015 kommer tryckerikoncernen också att stänga sina anläggningar i Halmstad och Örebro.

21 februari, 2014 - 01:18

Det här beror framgångarna på

TS 2013

Två flerdagarstidningar har upplageökningar på över tre procent. Och trean på upplagetoppen är inte långt ifrån.

Sveriges minsta sexdagarstidning svarar för den största procentuella upplageökningen bland flerdagarstidningarna. 100 ex mer jämfört med 2012 betyder att Laholms Tidning ökat med 3,8 procent.

20 februari, 2014 - 22:37

Det här beror framgångarna på

TS 2013

Två flerdagarstidningar har upplageökningar på över tre procent. Och trean på upplagetoppen är inte långt ifrån.

Sveriges minsta sexdagarstidning svarar för den största procentuella upplageökningen bland flerdagarstidningarna. 100 ex mer jämfört med 2012 betyder att Laholms Tidning ökat med 3,8 procent.

10 januari, 2014 - 12:51

Bluffmejl även till Norrtelje Tidning

Kommunen skulle bygga bostäder på kyrkogården. Men Norrtelje Tidning insåg att det var ett falskt pressmeddelande som hade skickats ut.

Avsändaren har använt sig av samma webbhotell i Tjeckien som många andra falska mejl kommer ifrån. 

Vem som står bakom mejlet är nästan omöjligt att spåra. Men vi försöker följa det tillbaka till den ursprungliga avsändaren, säger Bawar Akrawi, it-driftchef i Norrtälje kommun till NT.

10 april, 2013 - 11:01

Här pekar siffrorna åt rätt håll

Marknadsavdelningarna på många tidningar brottas med vikande siffror. Men inte på Norrtelje Tidning. Där ligger man just nu 24 procent över säljprognosen.

För årets tre första månader ligger den totala försäljningen något över nivån för 2012. Och betydligt över prognosen.

Det beror delvis på att Norrtälje är en växande marknad enligt NT:s försäljningschef Niclas Pärni. Men också på att tidningen försöker lyssna på marknaden.

9 april, 2013 - 14:46

Norrtelje Tidning gjorde en klassiker

Norrtelje Tidnings sportreporter Anders Svensson är inte rädd för att vakna med ett hästhuvud i sängen. Inte på grund av att han hängt ut Rimbos egen gudfader i alla fall.

Filmaffischer är ett klassiskt grepp. Rätt utfört blir det både snyggt och effektfullt. 

I något år har Anders Svensson, sportreporter på Norrtelje Tidning, gått omkring och funderat på vilken central roll Rimbo handbollsklubb har på orten. Och vilken central roll tränaren Dick Tollbring har i den.