Norrtelje Tidning

23 september, 2015 - 12:05

SD-politiker vill åsiktsregistrera journalister

Alla journalister på Sveriges Radio och Sveriges Television ska tvingas att uppge sina politiska åsikter. Det anser SD:s ordförande i Norrtälje.

"I dag är Sveriges Radio och SVT helt i händerna på en viss grupp. De ger en ensidig rapportering där vi inom SD inte får komma till tals. Public service är inte oberoende", säger Mikael Strandman till Norrtelje Tidning.

15 december, 2014 - 09:26

I natt trycktes sista NT i Norrtälje

Morgonkollen

En 134-årig epok är över. I natt producerades det sista numret av Norrtelje Tidning i Norrtälje.

V-tabs beslut att stänga anläggningen innebär att 28 anställda förlorar sina jobb. Produktionen kommer att flyttas till anläggningarna i Västerås och Södertälje.

Under 2015 kommer tryckerikoncernen också att stänga sina anläggningar i Halmstad och Örebro.

21 februari, 2014 - 01:18

Det här beror framgångarna på

TS 2013

Två flerdagarstidningar har upplageökningar på över tre procent. Och trean på upplagetoppen är inte långt ifrån.

Sveriges minsta sexdagarstidning svarar för den största procentuella upplageökningen bland flerdagarstidningarna. 100 ex mer jämfört med 2012 betyder att Laholms Tidning ökat med 3,8 procent.

20 februari, 2014 - 22:37

Det här beror framgångarna på

TS 2013

Två flerdagarstidningar har upplageökningar på över tre procent. Och trean på upplagetoppen är inte långt ifrån.

Sveriges minsta sexdagarstidning svarar för den största procentuella upplageökningen bland flerdagarstidningarna. 100 ex mer jämfört med 2012 betyder att Laholms Tidning ökat med 3,8 procent.

10 januari, 2014 - 12:51

Bluffmejl även till Norrtelje Tidning

Kommunen skulle bygga bostäder på kyrkogården. Men Norrtelje Tidning insåg att det var ett falskt pressmeddelande som hade skickats ut.

Avsändaren har använt sig av samma webbhotell i Tjeckien som många andra falska mejl kommer ifrån. 

Vem som står bakom mejlet är nästan omöjligt att spåra. Men vi försöker följa det tillbaka till den ursprungliga avsändaren, säger Bawar Akrawi, it-driftchef i Norrtälje kommun till NT.

10 april, 2013 - 11:01

Här pekar siffrorna åt rätt håll

Marknadsavdelningarna på många tidningar brottas med vikande siffror. Men inte på Norrtelje Tidning. Där ligger man just nu 24 procent över säljprognosen.

För årets tre första månader ligger den totala försäljningen något över nivån för 2012. Och betydligt över prognosen.

Det beror delvis på att Norrtälje är en växande marknad enligt NT:s försäljningschef Niclas Pärni. Men också på att tidningen försöker lyssna på marknaden.

9 april, 2013 - 14:46

Norrtelje Tidning gjorde en klassiker

Norrtelje Tidnings sportreporter Anders Svensson är inte rädd för att vakna med ett hästhuvud i sängen. Inte på grund av att han hängt ut Rimbos egen gudfader i alla fall.

Filmaffischer är ett klassiskt grepp. Rätt utfört blir det både snyggt och effektfullt. 

I något år har Anders Svensson, sportreporter på Norrtelje Tidning, gått omkring och funderat på vilken central roll Rimbo handbollsklubb har på orten. Och vilken central roll tränaren Dick Tollbring har i den.

25 mars, 2013 - 14:56

Succé för auktionssajt på Norrtelje Tidning

Norrtelje Tidnings satsning på en auktionssajt har blivit en succé. På onsdag avslutas auktionerna, och tidningen beräknas då ha tjänat 1 miljon kronor.

Den 19 mars öppnade Norrtelje Tidning auktionen NT Fynd. Konceptet bygger på att tidningens annonsörer erbjudits att sälja nya produkter via auktionssajten.

– Det är en jättesuccé. Vi var osäkra på om konceptet skulle hålla på en liten ort, men det har tvärtom varit en framgångsfaktor, säger Niclas Pärni, försäljningschef på Norrtelje Tidning.

10 december, 2012 - 17:13

Succé för livechatt i snökaos

Norrtäljeborna livechattade intensivt om trafiksituationen under snökaoset förra veckan. Norrtelje Tidnings initiativ drog rekordmycket trafik till sajten.

Mitt i snökaoset hittade Norrtäljeborna sin lokaltidnings livechatt om läget ute på regionens vägar. 500 personer var samtidigt inne på chatten, läste och delade med sig av sina erfarenheter.

- Det var en otrolig respons. Jag har inte varit med om något liknande någonsin under mina tio år på tidningen, säger Norrtelje tidnings webbredaktör Fredrik Lindh.

14 augusti, 2012 - 09:53

”Nästa sommar ska upplagan öka ännu mer”

I juli ökade pappersupplagan av Norrtelje Tidning rejält. Och sajten får bara mer trafik.

När sommargästerna kommer till Roslagen ökar Norrtelje Tidnings upplaga. I år mer än vanligt. Julisiffrorna visar på drygt 200 exemplar mer än samma månad i fjol.

Det kan bero på att vi marknadsfört oss mer aggressivt än tidigare mot sommarprenumeranterna, säger NT:s nytillträdde tidningschef Mattias Carlson.