Nerikes Allehanda

22 augusti, 2016 - 09:07

Fotbollssupporter hotade NA-fotograf

En AIK-supporter hotade att slå sönder NA-fotografens kamera.

Fotografen var på väg till Behrn arena i Örebro, för att bevaka söndagens allsvenska toppmöte mellan ÖSK och AIK för Nerikes Allehandas räkning, när två supportergrupper närmade sig varandra varpå polisen körde upp emellan.

För na.se berättar fotografen om händelsen:

21 april, 2016 - 11:11

Därför lämnar Katrin Säfström NA

Det handlar inte om att inte vara tillräckligt digital. Eller att hon inte vill nedbemanna. – Jag är bara rädd att Mittmedia går för fort fram, säger NA:s avgående chefredaktör Katrin Säfström.

Katrin Säfström har varit tidningschef på NA sedan våren 2013. När hon tillträdde hade hon under flera år kämpat med vikande prenumerationssiffror på tidningen Folket i Eskilstuna samt även under några år varit chefredaktör på Länstidningen i Södertälje.

Sedan några veckor har hon varit på det klara med att det är dags för att göra något annat. 

21 april, 2016 - 09:52

Anders Nilsson om att ta över NA

NA ska fortsätta att granska och göra skillnad. Men med fullt fokus på det digitala. Tidningens nästa chefredaktör, Anders Nilsson, tycker det är kul att vara med i matchen igen.

Vid årsskiftet lämnade Anders Nilsson uppdraget som publisher för Norrköpings Tidningar sedan det stod klart att Östgöta Media skulle kapa rejält i chefsledet och Correns publisher Anna Lindberg skulle få det övergripande ansvaret för alla tidningar i koncernen.

14 mars, 2016 - 17:24

Han blir ny agendachef på P4 Örebro

Herman Nikolic, i dag digital chef och ställföreträdande utgivare på Nerikes Allehanda, går till Sveriges Radio.

De senaste fem åren har Herman Nikolic arbetat som digital chef på NA och på senare tid har han också varit ställföreträdande utgivare för tidningen. Dessförinnan var han webbchef och tv-reporter på na.se, och ännu längre tillbaka arbetade han som reporter/producent på Utbildningsradion.

Men från och med första april blir Herman Nikolic alltså agendachef på P4 Örebro:

15 januari, 2016 - 13:02

Kvinnors berättelser om övergrepp görs hörbara

Nerikes Allehanda publicerar i dag 30 berättelser om hur kvinnor utsatts för tafsande i offentligheten. Satsningen görs både i print och digitalt. UPPDATERAD

För att synliggöra omfattningen av kvinnors erfarenhet av att bli sexuellt antastade bad Nerikes Allehanda sina läsare att höra av sig med berättelser om hur de blivit tafsade på ute på stan, i skolan eller på krogen.

14 oktober, 2015 - 10:12

Jägare mordhotad efter artikel i NA

När NA publicerade nyheten om att en 20-åring skjutit det första djuret under årets älgjakt kom mordhoten.

En 20-åring sköt sin första älg bara några minuter efter det att årets jakt började i måndags. Något som NA uppmärksammade. 

25 september, 2015 - 10:10

NA fick in en halv miljon till flyktingar

NA:s kampanj ”Vi bryr oss” resulterade i att 562 351 kronor samlades in. Vilket är betydligt mer än vad tidningschef Katrin Säfström hoppats på.

– Nog trodde vi att vi skulle kunna få ihop ett par hundra tusen, men över en halv miljon kronor – det var verkligen en positiv överraskning. Vi har fått väldigt lite negativa reaktioner på vår kampanj.

24 juni, 2015 - 11:01

Ingen konst hitta rätt med NA:s succéapp

Nerikes Allehandas app som guidar till Skandinaviens största konstbiennal Open Art i Örebro har nästan 4 000 nedladdningar.

NA:s första geopositionerade app är en guide till Örebros stora konstutställning Open Art (14 juni-6 september). På mindre än en vecka har nästan 4 000 personer laddat ner den:

8 juni, 2015 - 09:07

Sista NA tryckt i Örebro

I natt var det sista gången NA producerades på V-tabs anläggning i Örebro.

Tisdagens NA kommer att tryckas hos V-tab i Västerås.

Det Stampenägda tryckeribolaget har tidigare stängt sina anläggningar i Norrtälje och Halmstad. Senast sista mars nästa år ska även tryckeriet i Backa i Göteborg vara nedlagt och produktionen av bland annat GP och Bohusläningen flyttas till tryckeriet i Landvetter. 

22 april, 2015 - 14:39

NA får tacka lamm för tv-tittarna

Ett reportage till papperstidningen om att lammningssäsongen är i full gång blev till en flera timmar lång tv-sändning.

I fredags skulle ett team från NA åka ut och göra ett reportage till papperstidningen om att lammen börjat komma hos fårbonden Adam Arnesson på Jannelunds gård. Då insåg fotochefen Robban Andersson att det var ett gyllene tillfälle för att sända live.