Nerikes Allehanda

15 januari, 2016 - 12:02

Kvinnors berättelser om övergrepp görs hörbara

Nerikes Allehanda publicerar i dag 30 berättelser om hur kvinnor utsatts för tafsande i offentligheten. Satsningen görs både i print och digitalt. UPPDATERAD

För att synliggöra omfattningen av kvinnors erfarenhet av att bli sexuellt antastade bad Nerikes Allehanda sina läsare att höra av sig med berättelser om hur de blivit tafsade på ute på stan, i skolan eller på krogen.

14 oktober, 2015 - 09:12

Jägare mordhotad efter artikel i NA

När NA publicerade nyheten om att en 20-åring skjutit det första djuret under årets älgjakt kom mordhoten.

En 20-åring sköt sin första älg bara några minuter efter det att årets jakt började i måndags. Något som NA uppmärksammade. 

25 september, 2015 - 09:10

NA fick in en halv miljon till flyktingar

NA:s kampanj ”Vi bryr oss” resulterade i att 562 351 kronor samlades in. Vilket är betydligt mer än vad tidningschef Katrin Säfström hoppats på.

– Nog trodde vi att vi skulle kunna få ihop ett par hundra tusen, men över en halv miljon kronor – det var verkligen en positiv överraskning. Vi har fått väldigt lite negativa reaktioner på vår kampanj.

24 juni, 2015 - 10:01

Ingen konst hitta rätt med NA:s succéapp

Nerikes Allehandas app som guidar till Skandinaviens största konstbiennal Open Art i Örebro har nästan 4 000 nedladdningar.

NA:s första geopositionerade app är en guide till Örebros stora konstutställning Open Art (14 juni-6 september). På mindre än en vecka har nästan 4 000 personer laddat ner den:

8 juni, 2015 - 08:07

Sista NA tryckt i Örebro

I natt var det sista gången NA producerades på V-tabs anläggning i Örebro.

Tisdagens NA kommer att tryckas hos V-tab i Västerås.

Det Stampenägda tryckeribolaget har tidigare stängt sina anläggningar i Norrtälje och Halmstad. Senast sista mars nästa år ska även tryckeriet i Backa i Göteborg vara nedlagt och produktionen av bland annat GP och Bohusläningen flyttas till tryckeriet i Landvetter. 

22 april, 2015 - 13:39

NA får tacka lamm för tv-tittarna

Ett reportage till papperstidningen om att lammningssäsongen är i full gång blev till en flera timmar lång tv-sändning.

I fredags skulle ett team från NA åka ut och göra ett reportage till papperstidningen om att lammen börjat komma hos fårbonden Adam Arnesson på Jannelunds gård. Då insåg fotochefen Robban Andersson att det var ett gyllene tillfälle för att sända live.

30 januari, 2015 - 10:53

NA laddar med Print för helgen

I morgon är det premiär för Nerikes Allehands nya helgmagasin Print.

Magasinet ska vara NA:s ”sköna papperskontrast till de snabba nyheterna i de digitala kanalerna” enligt utvecklingschef Eva Lindström-Ejdeholt.

Innehållet i print ska vara långa läsningar, djupa personporträtt, trender och mat. Print vänder sig till en bredare läsargrupp. Därför lägger NA nu ner sin bilaga Latte som var riktad till kvinnor i medelåldern.  

22 augusti, 2014 - 09:38

Så svarade NA på SD:s annons

Idag publicerades en SD-annons i flera svenska tidningar, bland annat Dagens Nyheter. NA valde att svara i samma form.

NA:s ledarsida består idag av en text som svarar på SD:s annons och är utformad på samma sätt som annonsen. 

18 november, 2013 - 09:00

Nu lämnar NA borgen

Idag flyttar redaktionen från den klassiska NA-borgen till modernare lokaler. Och det kan bli fler flyttar inom Promedia.

Idag flyttar de första redaktionella medarbetarna till de nya lokalerna på Klostergatan, nära centralstationen. På övervåningen sitter NA:s redaktion och marknadsavdelning och på våningen under gratistidningen Örebroar´n samt delar av Promedias stab.

18 mars, 2013 - 16:08

Hon blir ny tidningschef på NA

Katrin Säfström blir ny tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda gratistidningen Örebroar’n.

H on kommer närmast från samma jobb på Länstidningen i Södertälje och har innan det varit chefredaktör på Folket och Sméjournalen i Eskilstuna. Hon har ingått i ledningen för Promedia, där både NA och Länstidningen i Södertälje ingår, sedan 2011.