Mats Ottosson

16 oktober, 2014 - 13:39

Hallpressen får en ansvarig utgivare

JP:s redaktionschef Mats Ottosson blir ansvarig utgivare för hela Hallpressen. "Vi behöver kunna ta snabba beslut", säger han till Medievärlden.

– Vi gör den här omorganisationen för att kunna bli ännu snabbare i utvecklingsarbetet. Det finns en del saker som blir långsamma om man måste få med sig alla utgivare på samma tåg. Vi står inför svåra beslut och då är det viktigt att vi är beslutsfähiga, säger Mats Ottosson som blir redaktionschef och ansvarig utgivare för Hallpressens alla tidningar och sajter

21 mars, 2014 - 16:44

JP börjar med Plusklubb

I april släpper JP sin digitala Plusklubb. Det kommer inte att kosta något att gå med. Och alla medlemmar ska få tillgång till såväl fördjupningsmaterial som specialerbjudanden från annonsörer.

Relation, räckvidd och relevans ger resultat, säger JP:s redaktionschef Mats Ottosson.

7 november, 2013 - 11:04

Så blev JP som tabloid

"Om jag vetat att det gick att göra tidning så här enkelt, så hade vi gjort det för länge sedan", säger redaktionschefen Mats Ottosson.

Med övergången börjar JP med ett nytt arbetssätt med moduler och Newspilot whiteboard.

– Tidningen var så gott som klar klockan 8 i går kväll. Vid niotiden sa jag "om jag vetat att det gick att göra tidning så här enkelt, så hade vi gjort det för länge sedan, säger Mats Ottosson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten.

6 november, 2013 - 09:46

Nu är det slut med JP i fullformat

Dagens nummer av Jönköpings-Posten är det sista i fullformat. I morgon kommer tidningen i tabloidformat. UPPDATERAD

Den är efterlängtad av många. Men JP:s redaktionschef Mats Ottosson förutspår ändå i sin blogg att det kommer att bli ”missnöje med det ena och det andra” i torsdagens tidning.

21 maj, 2013 - 15:49

Så var starten för Hallpressens nya sajter

Det var lite teknikstrul i början. – Men nu kör vi så flisorna ryker, säger Mats Ottosson, redaktionschef på Jönköpings-Posten, som från och med i dag också har ansvar för en nyhetssajt.

Han är nöjd med starten även om det var lite teknikstrul första timmarna. 

– Vi har fått bra respons och mycket besök. Men visst är det lite ovant för att jobba med nätet också. Fast alla tycker det är skoj!

Kan man säga att varit ett uppdämt behov?

– Jag säger inte mot dig där.

18 februari, 2013 - 15:55

Hallpressen gör det med moduler

Kan annonsavdelningen jobba med moduler kan vi. Så resonerar Hallpressens redaktionella ledning. Som också tycker att alla Sveriges tidningar borde kopiera systemet.

– Det har varit varje nattchefs dröm att annonser och redaktionellt material enkelt ska gå jämt upp på sidorna. Nu är vi snart där, säger Mats Ottosson, redaktionschef på Jönköpings-Posten.

31 oktober, 2012 - 09:39

Jönköpings-Posten blir tabloid

Morgonkollen

Under 2013 kommer Jönköpings-Posten att byta till tabloidformat.

Någon gång mellan ”påsk och allhelgona” blir övergången enligt redaktionschef Mats Ottosson.

I förra veckan tog Herencos styrelse beslutet att investera i nytt styrsystem, färgtorn samt ny packsal i den befintliga
pressanläggningen. Förutom det mindre formatet kommer det nu också att bli möjligt med fyrfärg i hela tidningen.

22 mars, 2012 - 11:29

Därför tar de över Smålands-Tidningen

Det dåliga resultatet för Smålands-Tidningen blev för mycket för Hallpressens ledning. Därför byter man ut vd Biljana Savic och redaktionschefen Bosse Andersson.

Tidningsgruppens resultat avvek kraftigt från det planerade målet för 2011. Och början av 2012 fortsatte i samma riktning. Därför tar nu Jönköpings-Postens vd Gunilla Lundberg och redaktionschef Mats Ottosson över ledningen som Medievärlden kunde berätta i går.

21 mars, 2012 - 15:17

Smålands-Tidningens ledning byts ut

Redaktionschef Bosse Andersson och vd Biljana Galthe lämnar enligt uppgift Smålands-Tidningen.

I stället tar Jönköpings-Postens vd Gunilla Lundberg och redaktionschef Mats Ottosson över ledningen för tidningen vid sidan av sina ordinarie uppgifter erfar Medievärlden.

22 februari, 2012 - 16:33

Stort sparpaket på Hallpressen

Hallpressen startar nu ett projekt som syftar till att minska kostnaderna med 30 miljoner. (Uppdaterad)

– Förhoppningen är att hitta bättre och smartare sätt att producera tidningarna i framtiden, säger Mats Ottosson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten.