Mats Ottosson

13 april, 2016 - 10:20

Mats Ottosson lämnar Hallpressen

Efter nio år inom Hallpressen lämnar nu Mats Ottosson koncernen. – Nu ska jag vila hjärnan ett par månader, sedan får jag se vad det blir.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Mats Ottosson varit redaktionell chef och ansvarig utgivare för Hallpressens 16 tidningar och 12 nyhetssajter. Tidigare var han redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten.

Men nu lämnar han koncernen. Det beror inte på någon konflikt med ledningen utan att han känner att det är dags att nya ögon tittar på verksamheten.  

15 december, 2015 - 16:07

Här är några du kan ringa, Raoul

Vilka kan bli aktuella för att ta över efter Jan Helin? Medievärlden har frågat några möjliga kandidater. UPPDATERAD MED FLER NAMN

En utgångspunkt är nog kvällstidningserfarenhet. Helst i någon ledande befattning. Sedan bör personen ha både driv och visioner för vad som krävs för att driva en ledande verksamhet i ett ständigt föränderligt medielandskap.

28 augusti, 2015 - 12:27

Aktörerna om mediekriget i Jönköping

Som om det inte räckte med Jönköpings-Posten, Jnytt, Jkpglive och Jmini. Nu kastar sig Aftonbladet in i kampen om regionens besökare och annonspengar också. UPPDATERAD

I går presenterade Aftonbladet sina planer på att starta lokal-tv på tre orter i Sverige, bland annat Jönköping. (Läs mer här).

16 oktober, 2014 - 13:39

Hallpressen får en ansvarig utgivare

JP:s redaktionschef Mats Ottosson blir ansvarig utgivare för hela Hallpressen. "Vi behöver kunna ta snabba beslut", säger han till Medievärlden.

– Vi gör den här omorganisationen för att kunna bli ännu snabbare i utvecklingsarbetet. Det finns en del saker som blir långsamma om man måste få med sig alla utgivare på samma tåg. Vi står inför svåra beslut och då är det viktigt att vi är beslutsfähiga, säger Mats Ottosson som blir redaktionschef och ansvarig utgivare för Hallpressens alla tidningar och sajter

21 mars, 2014 - 16:44

JP börjar med Plusklubb

I april släpper JP sin digitala Plusklubb. Det kommer inte att kosta något att gå med. Och alla medlemmar ska få tillgång till såväl fördjupningsmaterial som specialerbjudanden från annonsörer.

Relation, räckvidd och relevans ger resultat, säger JP:s redaktionschef Mats Ottosson.

7 november, 2013 - 11:04

Så blev JP som tabloid

"Om jag vetat att det gick att göra tidning så här enkelt, så hade vi gjort det för länge sedan", säger redaktionschefen Mats Ottosson.

Med övergången börjar JP med ett nytt arbetssätt med moduler och Newspilot whiteboard.

– Tidningen var så gott som klar klockan 8 i går kväll. Vid niotiden sa jag "om jag vetat att det gick att göra tidning så här enkelt, så hade vi gjort det för länge sedan, säger Mats Ottosson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten.

6 november, 2013 - 09:46

Nu är det slut med JP i fullformat

Dagens nummer av Jönköpings-Posten är det sista i fullformat. I morgon kommer tidningen i tabloidformat. UPPDATERAD

Den är efterlängtad av många. Men JP:s redaktionschef Mats Ottosson förutspår ändå i sin blogg att det kommer att bli ”missnöje med det ena och det andra” i torsdagens tidning.

21 maj, 2013 - 15:49

Så var starten för Hallpressens nya sajter

Det var lite teknikstrul i början. – Men nu kör vi så flisorna ryker, säger Mats Ottosson, redaktionschef på Jönköpings-Posten, som från och med i dag också har ansvar för en nyhetssajt.

Han är nöjd med starten även om det var lite teknikstrul första timmarna. 

– Vi har fått bra respons och mycket besök. Men visst är det lite ovant för att jobba med nätet också. Fast alla tycker det är skoj!

Kan man säga att varit ett uppdämt behov?

– Jag säger inte mot dig där.

18 februari, 2013 - 15:55

Hallpressen gör det med moduler

Kan annonsavdelningen jobba med moduler kan vi. Så resonerar Hallpressens redaktionella ledning. Som också tycker att alla Sveriges tidningar borde kopiera systemet.

– Det har varit varje nattchefs dröm att annonser och redaktionellt material enkelt ska gå jämt upp på sidorna. Nu är vi snart där, säger Mats Ottosson, redaktionschef på Jönköpings-Posten.

31 oktober, 2012 - 09:39

Jönköpings-Posten blir tabloid

Morgonkollen

Under 2013 kommer Jönköpings-Posten att byta till tabloidformat.

Någon gång mellan ”påsk och allhelgona” blir övergången enligt redaktionschef Mats Ottosson.

I förra veckan tog Herencos styrelse beslutet att investera i nytt styrsystem, färgtorn samt ny packsal i den befintliga
pressanläggningen. Förutom det mindre formatet kommer det nu också att bli möjligt med fyrfärg i hela tidningen.