Lars Johansson

18 mars, 2015 - 09:53

Låt lokaltidningarna ta över det lokala public service-uppdraget

Lokaltidningarna är de som skött public service-uppdraget ute i landet. Därför är det ingen orimlig tanke att vi också med statsmedel tar över det uppdraget formellt från SR och SVT, skriver HD:s chefredaktör Lars Johansson med anledning av AnnaKarin Liths förslag.

Mittmedias redaktionella chef AnnaKarin Lith förde fram en intressant och radikal tanke i Medievärlden att Mittmedia skulle ta över P4:s nyhets- och sportbevakning i Dalarna. I princip är det ingen dum idé eftersom public service inte klarar av den lokala bevakningen.

9 oktober, 2014 - 11:04

Lars Johanssons selfiekarta från homepartyturnén

Lars Johanssons homepartyturné är i full gång. Nu går det att följa läsarträffarna genom en selfiekarta.

Medievärlden har tidigare skrivit om att Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johanssons reser runt i utgivningsområdet för att träffa läsarna på så kallade homepartys. 

30 september, 2014 - 10:43

Över 50 homepartys för Lars Johansson

Lars Johansson gör nu den turné genom hela utgivningsområdet han önskar att han gjort redan när han tillträdde.

Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johansson gör en homepartyturné i höst för att lugna de läsare som är oroliga inför samgåendet med Sydsvenskan. Han har redan 47 inbokade möten, och några obokade förfrågningar.

– Jag kommer att vara ute varje vardagkväll i höst. Några möten kommer vi att filma och skriva om.

Han räknar med att träffa mellan 1000 och 2000 läsare.

25 september, 2014 - 09:47

"De som kritiserar affären har aldrig presenterat något alternativ"

Sydsvenskas chefredaktör Pia Rehnquist och Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johansson ger sin gemensamma vision för den sammanslagna verksamheten.

”Västra Skåne är ett geografiskt område där folk sedan länge rör sig utanför tidningarnas gränser. Det är grundförutsättningen för fusionen av våra tidningar och en ledstjärna när vi nu ska skapa en gemensam redaktion för Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. 

24 september, 2014 - 15:01

Lars Johansson börjar med homepartys

Lars Johansson erbjuder sig själv som fikasällskap för kompisgäng och arbetsplatser. Han räknar med att få frågan om HD ska bli en Malmötidning.

Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johansson ska börja med homepartys där han tar med sig fikabröd mot att han blir bjuden på kaffe. I morgondagens tidning finns en halvsidesannons med erbjudandet.

– Det var Anna Bergenströms idé och min copy. Jag är ganska nöjd med copyn, säger han.

Varför ska du göra det?

8 september, 2014 - 09:23

”Åkesson – en ulv i Dressmankläder”

Valkampen är i sin slutspurt och partierna kämpar för att synas. Inte minst genom reklam i dagspressen. Två som reagerat på Sverigedemokraternas annonser är Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström och HD:s chefredaktör Lars Johansson.

I dag publicerar Arbetarbladet en annons från SD. I en krönika som publicerades i lördags i papperstidningen tar chefredaktör Daniel Nordström kraftigt avstånd från partiet och vad det står för.

19 augusti, 2014 - 15:49

Lars Johansson om nya HD

För HD kan förändringarna delvis leda till förbättringar. Men det är en tung och tuff väg dit. Det menar tidningens chefredaktör Lars Johansson.

I dag har redaktionen på Helsingborgs Dagblad fått mer detaljer om vad som väntar. Och Lars Johansson har stor förståelse för den oro många nu känner.

Både för om vi ska klara det journalistiska uppdraget och oro för den egna situationen.

17 juni, 2014 - 11:08

Lars Johansson: Därför går det inte att ha två ansvariga

Att Lars Johansson inte kommer att vara ansvarig utgivare om fusionen mellan HD och Sydsvenskan blir av stör honom inte.

Vi kommer att ha delvis samma material i tidningarna. Därför måste det vara samma utgivare för båda, säger Lars Johansson

Han har varit ansvarig utgivare för HD sedan mars 2007. Att han inte längre blir det om fusionen blir av ser han ”inte som en stor grej”.

12 maj, 2014 - 15:06

Bara förlorare i Norra Skåne-affären

Affären skadar Norra Skåne och hela tidningsbranschen. Men de största förlorarna är invånarna i Hässleholm som inte kan lita på sin tidning fullt ut, skriver HD:s chefredaktör Lars Johansson.

Det är trist att sitta på åskådarplats och se förfallet på tidningskollegan Norra Skåne i Hässleholm.En resumé av vad som hänt: 

- Norra Skåne gräver fram nyheter om kommunala affärer som är tveksamma, bland annat ett  fastighetsköp. 

24 april, 2014 - 15:51

Lars Johansson om sin framtid på HD

Lars Johansson sitter kvar som chefredaktör för HD. I alla fall till sommaren. – Sedan får vi se vad som händer.

Några besked om vem som kommer att leda HD:s redaktion i framtiden har inte tidningens chefredaktör Lars Johansson. Men fram till att affären med Sydsvenskan är klar och underskriven är det han som har ansvaret.