Lars Johansson

20 mars, 2014 - 15:18

HD bygger om för att passa tidens tempo

Rappare och effektivare på vardagarna. Mer innehåll på helgerna. I morgon är det premiär för HD:s nya upplägg. En anpassning till läsarnas önskemål, säger chefredaktör Lars Johansson.

Det läsarna vill och det tidningen behöver går hand i hand. På bara tre veckor har planering och omstruktureringen klarats av. I morgon kommer en ny version av Helsingborgs Dagblad att presenteras för läsarna.

7 oktober, 2013 - 10:42

Lars Johansson: Visionslös mediepolitik

Finansdepartementet värnar reklamskatten med argumentet att den skapar sysselsättning. Men det är en felaktig matematik menar HD:s chefredaktör Lars Johansson. ”Hos oss skapar den arbetslöshet”.

I förra veckan beslutade Helsingborgs Dagblads styrelse att företaget ska spara 20 miljoner kronor. Det motsvarar en minskning av personalstyrkan med 40 tjänster. Besparingen är nödvändig för att få balans i ekonomin. Helsingborgs Dagblads situation är inte unik. De senaste åren har besparingsbeskeden duggat tätt i mediebranschen.

4 oktober, 2013 - 09:09

Lars Johansson: Inte sista paketet för HD

40 av 260 tjänster ska bort när HD neutraliserar årets minusresultat. Hur det blir nästa år vill inte chefredaktör Lars Johansson spekulera i.

Årets omsättning för HD kommer att landa på omkring 400 miljoner kronor. Annonsförsäljningen blir omkring 40 miljoner kronor lägre än budget. Men 20 av dessa har ledningen redan sparat in genom ”dagligt smågnetande” enligt Lars Johansson.

Återstår ett minus på 20 miljoner kronor. Sparpaketet som presenterades i går, där 40 tjänster ska sparas in, ska få budgeten i balans igen.

22 maj, 2013 - 10:52

Polisen öppnar utredning efter HD:s protest

Helsingborgs Dagblad JO-anmälde polisen sedan en utredning lades ner utan att tidningen meddelats detta. Nu öppnas utredningen igen.

– Polisen säger att det har gått ut en delgivning om nedläggningen, men varken jag eller reportern har fått någon sådan, säger chefredaktör Lars Johansson på Helsingborgs Dagblad.

27 april, 2012 - 11:07

Kvällstidningarna publicerade intervju med misstänkt mördare

I går publicerade både Expressen och Aftonbladet intervjuer med mamman till den mördade 19-åriga flickan i Landskrona. Då var hon anhållen misstänkt för dådet.

Sent på måndagskvällen hittades en 19-årig flicka knivmördad i Landskrona. Tidigt nästa morgon anhölls hennes yngre bror som skäligen misstänkt för dådet. På aftonen dagen därpå greps även mamman.

Innan polisen tagit henne i förvar hade hon hunnit intervjuas i både Aftonbladet och Expressen. Intervjuer som publicerades i torsdagstidningarna med både namn och bild på mamman.

19 december, 2011 - 10:43

Kommunalråd hotar med indragen annonsering

Kommunalrådet i Höganäs är inte nöjd med HD:s hantering av orten – blir det inte skärpning kan kommunens annonsering dras in, hotar politikern.

Péter Kovács, kommunalråd i Höganäs, accepterar inte att ortens sida ligger bland de sista sidorna i HD. Sedan menar han också att det redaktionella materialet om Höganäs minskat.

Blir det ingen förändring kan kommunen dra in på annonseringen, hotar kommunalrådet enligt HD.se.

10 juni, 2011 - 14:37

Så tycker mediecheferna om TU:s nya vd

Mediepanelen

Sex chefer på olika mediehus om vad Jeanette Gustafsdotter ska ägna sig åt när hon börjar som vd för TU.


PeO Wärring, chefredaktör Eskilstuna-Kuriren

Kände du till Jeanette Gustafsdotter innan?

Bara till namnet

Vad tror du om henne som vd?

13 december, 2010 - 13:08

HD publicerar namn och bild

Nyss publicerade HD.se namn och bild på självmordsbombaren. Imorgon även i papperstidningen. Beslutet var inte svårt, enligt chefredaktören Lars Johansson.

– Det är ett så pass uppseendeväckande brott som har ett så stort allmänintresse att folk har rätt att få veta vem det är. Vi har en skyldighet att berätta det, säger chefredaktören Lars Johansson.

– Sedan har kvällstidningarna publicerat, och det blir löjligt att inte skriva det som alla redan vet.

Är det ett argument?

17 september, 2009 - 11:23

Delade åsikter om Helins annnonsstopp

I dagens Aftonblad förklarar tidningens chefredaktör, Jan Helin, varför han stoppar alla valannonser från Sverigedemokraterna. Han är långt ifrån den enda ansvarige utgivare som brottats med frågeställningen. (Uppdaterad)
I dagens Aftonblad förklarar tidningens chefredaktör, Jan Helin, varför han stoppar alla valannonser från Sverigedemokraterna. Han är långt ifrån den enda ansvarige utgivare som brottats med frågeställningen. (Uppdaterad)
28 juli, 2009 - 09:23

Funkar en gratis strand-HD, Lars Johansson?

15:45

På Cape Cod i USA ges det ut en gratis sommartabloid fem dagar i veckan under 11 veckor - med god ekonomi. Helsingborgs Dagblad har många stränder och mängder av sommargäster.
På Cape Cod i USA ges det ut en gratis sommartabloid fem dagar i veckan under 11 veckor - med god ekonomi. Helsingborgs Dagblad har många stränder och mängder av sommargäster.