Lars Johansson

8 september, 2014 - 09:23

”Åkesson – en ulv i Dressmankläder”

Valkampen är i sin slutspurt och partierna kämpar för att synas. Inte minst genom reklam i dagspressen. Två som reagerat på Sverigedemokraternas annonser är Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström och HD:s chefredaktör Lars Johansson.

I dag publicerar Arbetarbladet en annons från SD. I en krönika som publicerades i lördags i papperstidningen tar chefredaktör Daniel Nordström kraftigt avstånd från partiet och vad det står för.

19 augusti, 2014 - 15:49

Lars Johansson om nya HD

För HD kan förändringarna delvis leda till förbättringar. Men det är en tung och tuff väg dit. Det menar tidningens chefredaktör Lars Johansson.

I dag har redaktionen på Helsingborgs Dagblad fått mer detaljer om vad som väntar. Och Lars Johansson har stor förståelse för den oro många nu känner.

Både för om vi ska klara det journalistiska uppdraget och oro för den egna situationen.

17 juni, 2014 - 11:08

Lars Johansson: Därför går det inte att ha två ansvariga

Att Lars Johansson inte kommer att vara ansvarig utgivare om fusionen mellan HD och Sydsvenskan blir av stör honom inte.

Vi kommer att ha delvis samma material i tidningarna. Därför måste det vara samma utgivare för båda, säger Lars Johansson

Han har varit ansvarig utgivare för HD sedan mars 2007. Att han inte längre blir det om fusionen blir av ser han ”inte som en stor grej”.

12 maj, 2014 - 15:06

Bara förlorare i Norra Skåne-affären

Affären skadar Norra Skåne och hela tidningsbranschen. Men de största förlorarna är invånarna i Hässleholm som inte kan lita på sin tidning fullt ut, skriver HD:s chefredaktör Lars Johansson.

Det är trist att sitta på åskådarplats och se förfallet på tidningskollegan Norra Skåne i Hässleholm.En resumé av vad som hänt: 

- Norra Skåne gräver fram nyheter om kommunala affärer som är tveksamma, bland annat ett  fastighetsköp. 

24 april, 2014 - 15:51

Lars Johansson om sin framtid på HD

Lars Johansson sitter kvar som chefredaktör för HD. I alla fall till sommaren. – Sedan får vi se vad som händer.

Några besked om vem som kommer att leda HD:s redaktion i framtiden har inte tidningens chefredaktör Lars Johansson. Men fram till att affären med Sydsvenskan är klar och underskriven är det han som har ansvaret.

20 mars, 2014 - 15:18

HD bygger om för att passa tidens tempo

Rappare och effektivare på vardagarna. Mer innehåll på helgerna. I morgon är det premiär för HD:s nya upplägg. En anpassning till läsarnas önskemål, säger chefredaktör Lars Johansson.

Det läsarna vill och det tidningen behöver går hand i hand. På bara tre veckor har planering och omstruktureringen klarats av. I morgon kommer en ny version av Helsingborgs Dagblad att presenteras för läsarna.

7 oktober, 2013 - 10:42

Lars Johansson: Visionslös mediepolitik

Finansdepartementet värnar reklamskatten med argumentet att den skapar sysselsättning. Men det är en felaktig matematik menar HD:s chefredaktör Lars Johansson. ”Hos oss skapar den arbetslöshet”.

I förra veckan beslutade Helsingborgs Dagblads styrelse att företaget ska spara 20 miljoner kronor. Det motsvarar en minskning av personalstyrkan med 40 tjänster. Besparingen är nödvändig för att få balans i ekonomin. Helsingborgs Dagblads situation är inte unik. De senaste åren har besparingsbeskeden duggat tätt i mediebranschen.

4 oktober, 2013 - 09:09

Lars Johansson: Inte sista paketet för HD

40 av 260 tjänster ska bort när HD neutraliserar årets minusresultat. Hur det blir nästa år vill inte chefredaktör Lars Johansson spekulera i.

Årets omsättning för HD kommer att landa på omkring 400 miljoner kronor. Annonsförsäljningen blir omkring 40 miljoner kronor lägre än budget. Men 20 av dessa har ledningen redan sparat in genom ”dagligt smågnetande” enligt Lars Johansson.

Återstår ett minus på 20 miljoner kronor. Sparpaketet som presenterades i går, där 40 tjänster ska sparas in, ska få budgeten i balans igen.

22 maj, 2013 - 10:52

Polisen öppnar utredning efter HD:s protest

Helsingborgs Dagblad JO-anmälde polisen sedan en utredning lades ner utan att tidningen meddelats detta. Nu öppnas utredningen igen.

– Polisen säger att det har gått ut en delgivning om nedläggningen, men varken jag eller reportern har fått någon sådan, säger chefredaktör Lars Johansson på Helsingborgs Dagblad.

27 april, 2012 - 11:07

Kvällstidningarna publicerade intervju med misstänkt mördare

I går publicerade både Expressen och Aftonbladet intervjuer med mamman till den mördade 19-åriga flickan i Landskrona. Då var hon anhållen misstänkt för dådet.

Sent på måndagskvällen hittades en 19-årig flicka knivmördad i Landskrona. Tidigt nästa morgon anhölls hennes yngre bror som skäligen misstänkt för dådet. På aftonen dagen därpå greps även mamman.

Innan polisen tagit henne i förvar hade hon hunnit intervjuas i både Aftonbladet och Expressen. Intervjuer som publicerades i torsdagstidningarna med både namn och bild på mamman.