Lars Johansson

9 december, 2015 - 10:37

Nu går flytten för HD

Sedan han började på HD 2007 har chefredaktör Lars Johansson tjatat om att tidningen borde flytta till centrum. Nu går flyttlasset. Och om en dryg månad slutar han.

I dag flyttar HD:s redaktion till de nya lokalerna i centrala Helsingborg. I morgon är det dags för Hallå-tidningarna och annonsavdelningen att följa efter. Ett femtioårigt kapitel i tidningens historia är över när lokalerna på Vasatorpsvägen nu snart är utrymda.

Från och med nu är den nya adressen Norra Strandgatan 11. Vid Rådhustorget i centrala Helsingborg.

18 november, 2015 - 11:42

HD:s tillträdande chefredaktör om sitt nya uppdrag

Jonas Kanje lämnar sin roll som nyhetschef på den gemensamma redaktionen för HD-Sydsvenskan för att bli chefredaktör på HD.

– Det är klart att jag är nervös, men framför allt är jag extremt ödmjuk inför ett så stort och viktigt uppdrag. Det här är en helt ny roll för mig – jag har inte varit chefredaktör tidigare. Det kommer ett ansvar med ett sånt jobb och en sån roll.

Med det nya uppdraget väntar flera utmaningar. Jonas Kanje har identifierat en av dem som särskilt angelägen:

18 november, 2015 - 10:16

Lars Johansson lämnar HD

Efter nio år som chefredaktör för HD lämnar nu Lars Johansson uppdraget.
Jonas Kanje blir ny chefredaktör och Pia Rehnquist tar över utgivarskapet.

– Det är ett lämpligt tillfälle nu när fusionen satt sig. Jag blir 62 år och har jobbat oerhört hårt i alla år. Det känns som rätt läge att sluta, säger Lars Johansson till den egna tidningen.

Han kommer att sitta kvar till den 18 januari då Jonas Kanje, i dag nyhetschef på HD och Sydsvenskan tar över uppdraget.

21 oktober, 2015 - 11:02

Tidningarna vill ge bredare bild av flyktingkrisen

Ett 20-tal journalister på HD-Sydsvenskan ska under ett dygn följa hur flyktingmottagningen fungerar i Skåne.

Situationen i Skåne är på många sätt pressad till bristningsgränsen på grund av den stora mängd flyktingar som nu kommer till framförallt Malmö och Trelleborg. Samtidigt får den situationen inte någon större uppmärksamhet nationellt menar Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan och hennes kollega på HD, Lars Johansson.

18 mars, 2015 - 09:53

Låt lokaltidningarna ta över det lokala public service-uppdraget

Lokaltidningarna är de som skött public service-uppdraget ute i landet. Därför är det ingen orimlig tanke att vi också med statsmedel tar över det uppdraget formellt från SR och SVT, skriver HD:s chefredaktör Lars Johansson med anledning av AnnaKarin Liths förslag.

Mittmedias redaktionella chef AnnaKarin Lith förde fram en intressant och radikal tanke i Medievärlden att Mittmedia skulle ta över P4:s nyhets- och sportbevakning i Dalarna. I princip är det ingen dum idé eftersom public service inte klarar av den lokala bevakningen.

9 oktober, 2014 - 11:04

Lars Johanssons selfiekarta från homepartyturnén

Lars Johanssons homepartyturné är i full gång. Nu går det att följa läsarträffarna genom en selfiekarta.

Medievärlden har tidigare skrivit om att Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johanssons reser runt i utgivningsområdet för att träffa läsarna på så kallade homepartys. 

30 september, 2014 - 10:43

Över 50 homepartys för Lars Johansson

Lars Johansson gör nu den turné genom hela utgivningsområdet han önskar att han gjort redan när han tillträdde.

Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johansson gör en homepartyturné i höst för att lugna de läsare som är oroliga inför samgåendet med Sydsvenskan. Han har redan 47 inbokade möten, och några obokade förfrågningar.

– Jag kommer att vara ute varje vardagkväll i höst. Några möten kommer vi att filma och skriva om.

Han räknar med att träffa mellan 1000 och 2000 läsare.

25 september, 2014 - 09:47

"De som kritiserar affären har aldrig presenterat något alternativ"

Sydsvenskas chefredaktör Pia Rehnquist och Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johansson ger sin gemensamma vision för den sammanslagna verksamheten.

”Västra Skåne är ett geografiskt område där folk sedan länge rör sig utanför tidningarnas gränser. Det är grundförutsättningen för fusionen av våra tidningar och en ledstjärna när vi nu ska skapa en gemensam redaktion för Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. 

24 september, 2014 - 15:01

Lars Johansson börjar med homepartys

Lars Johansson erbjuder sig själv som fikasällskap för kompisgäng och arbetsplatser. Han räknar med att få frågan om HD ska bli en Malmötidning.

Helsingborgs Dagblads chefredaktör Lars Johansson ska börja med homepartys där han tar med sig fikabröd mot att han blir bjuden på kaffe. I morgondagens tidning finns en halvsidesannons med erbjudandet.

– Det var Anna Bergenströms idé och min copy. Jag är ganska nöjd med copyn, säger han.

Varför ska du göra det?

8 september, 2014 - 09:23

”Åkesson – en ulv i Dressmankläder”

Valkampen är i sin slutspurt och partierna kämpar för att synas. Inte minst genom reklam i dagspressen. Två som reagerat på Sverigedemokraternas annonser är Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström och HD:s chefredaktör Lars Johansson.

I dag publicerar Arbetarbladet en annons från SD. I en krönika som publicerades i lördags i papperstidningen tar chefredaktör Daniel Nordström kraftigt avstånd från partiet och vad det står för.