Kristianstadsbladet

27 mars, 2015 - 11:14

Söndagsextra på Kristianstadsbladet

När den nya gallerian öppnar i helgen slår även Kristianstadsbladet på stora trumman. Det blir en söndagstidning som ska delas ut till alla prenumeranter.

I en vecka har Kristianstadsbladet berättat för sina läsare att det är en poäng att gå till brevlådan även på söndagsmorgonen. För när stadens nya galleria öppnar och många andra handlare kör med söndagsöppet ville också tidningen göra något extra.

Ledningen beslutade sig för att ge ut en söndagstidning till alla prenumeranter.  

20 september, 2013 - 10:51

Kristianstadsbladets reality-tv når break-even

Idag släpptes sista avsnittet i reality-serien om handbollslaget IFK Kristianstad. Digitala medier-chefen Håkan Ringström är nöjd med resultatet.

Idag har nästan 500 personer köpt alla fem avsnitten för 79 kronor. Avsnitten kommer att ligga uppe fram till 31 oktober och målet är att de då ska ha sålt till ungefär 200 ytterligare.

Det blir i så fall intäkter på cirka 50 000 kronor. Intäkter kommer även från samarbetspartnern, Sparbanken 1826, som sponsrar serien.

16 september, 2013 - 13:53

Kristianstadsbladet säljer reality-tv om idrottsklubb

Serien "Försäsong" handlar om handbollsklubben IFK Kristianstads säsongsuppladdning.

Varje dag den här veckan, med start idag, kommer ett nytt avsnitt av serien som beskriver spelarna, ledarna, supportrarna och alla ideella krafter runt klubben.

Tittaren kan se ett avsnitt för 29 kronor eller alla fem avsnitt för 79 kronor.

Skånemedia hoppas att det ska finnas intresse för serien från handbollsintresserade över hela landet.

6 maj, 2013 - 12:03

Snabba bollar inför SM-finalen

I lördags blev IFK Kristianstad klart för handbollsfinalen. I morse bestämde sig ledningen för Kristianstadsbladet att göra en extrabilaga inför matchen.

För andra året i rad är IFK Kristianstad med i SM-finalen i handboll. Det stod klart sedan laget i lördags slog Sävehof med 32 – 27.

Så precis som i fjol så bestämde sig tidningsledningen för att göra en specialbilaga.

30 november, 2012 - 10:10

Tidnings-vd i femte generationen

Det var egentligen inte meningen – men nu sitter femte generationen Larsson på Kristianstadsbladets vd-stol.

När Johan Larsson i slutet av 2011 blev vd för Skånemedia återupptogs den Larssonska ”dynastin” – i 125 år hade det då suttit en Larsson som vd för Kristianstadsbladet.

19 mars, 2012 - 11:54

Felaktigt anklagad för incest

PO-PON

Kristianstadsbladet klandras för den felaktiga löpsedeln "Pappa våldtog sin dotter under flera år."

Förra sommaren skrev Kristianstadsbladet om en man som skulle ha våldtagit sin dotter (född 2009) vid upprepade tillfällen och tagit  bilder av övergreppen. Men uppgifterna stämde inte.

8 februari, 2012 - 11:39

Liberal stiftelse i konservativ koncern

En moderat ägarkupp skapade Stiftelsen Kristianstadspress där man numera måste vara liberal.

Stiftelsen Kristianstadspress tillkomst är moderaten Eric Krönmarks förtjänst. Förre försvarsministern var 1976 också ordförande för Högerns Förlagsstiftelse och fick en propå från den ena ägarfamiljen i Kristianstad att köpa tidningen. Krönmark åkte och inspekterade tidningen en lördag då tidningshuset brukade vara tomt. Men besöket uppmärksammades.

21 juni, 2011 - 13:51

City Skåne: Vi påverkas inte av Gota-affären

Det är bara positivt att Gota går in som huvudägare till Skånemedia menar City Skånes vd Jakob Ståhl.

I början av april lanserades City Kristianstad. Och den kommer att fortsätta komma ut som vanligt trots att Kristianstadsbladet, som gratistidningen har ett nära samarbete med, sannolikt byter ägare i och med att Gota tar över som huvudägare till Skånemedia.

Det stärker oss bara ytterligare, säger City Skånes vd Jakob Ståhl.

18 april, 2011 - 13:51

Sydsvenskankoncernen samlar tryckningen

Sydsvenskankoncernen flyttar tryckningen av Kristianstadsbladet till Malmö. Flytten sker redan i juni. Tryckeriföretaget JMS, som trycker Kristianstadsbladet i dag, styr i stället över produktionen i Kristianstad till direktreklam.

– Se det som en början till att vi vill samla tryckningen av våra tidningar nära oss, säger Sydsvenskans vd Johan Ståhl. 

I februari tog Bonniers beslutet att investera 200 miljoner kronor i ett nytt tryckeri i Malmö där Sydsvenskans nuvarande pressar börjar bli ålderstigna. Två gamla pressar ersätts med en ny. Men det nya tryckeriet står inte klart förrän 2013.

22 september, 2010 - 09:58

Ståhlhårda krav på nya tidningschefen

Sydsvenskans vd Johan Ståhl har tydliga krav på Jörgen Svensson, nya tidningschefen för YA, TA och Kb:
– Jag tror, hoppas och kräver att han förbättrar lönsamheten på tidningarna.

Johan Ståhl har under en tid funderat på hur samordningen och samverkan mellan de Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda och Kristianstadsbladet ska kunna förbättras. Att det då blev YA:s chefredaktör som fick uppdraget att leda de tidningarna kan ses som logiskt då Jörgen Svensson tidigare jobbat som integrationsansvarig inom Sydsvenskan-koncernen.