Dagens Samhälle

21 mars, 2016 - 10:06

Hon tar över efter Mats Edman

Anna Sönne blir tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens Samhälle tills styrelsen hittat en ersättare till Mats Edman.

”För en samhällsintresserad journalist är det förstås ett väldigt roligt uppdrag. Oberoende kvalitetsjournalistik och initierad samhällsdebatt för kvalificerade läsare – de som styr vår välfärd. Det kan inte bli mer spännande, och faktiskt viktigt, tycker jag”, säger Anna Sönne till den egna tidningen.

7 mars, 2016 - 14:44

Mats Edman slutar

Mats Edman lämnar Dagens Samhälle med omedelbar verkan.

Styrelsen för Dagens Samhälle AB, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har kommit överens med Mats Edman att han omedelbart lämnar sin post som chefredaktör och vd. 

14 december, 2015 - 10:16

Avstängd reporter slutar på Dagens Samhälle

Thord Eriksson blev avstängd från sitt jobb som reporter på Dagens Samhälle. Nu har han slutat på tidningen.

Två dagar efter att han i Journalisten uttalat sig kritiskt om Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman blev Thord Eriksson avstängd från tidningen.

I förra veckan kom han och arbetsgivaren överens om att anställningen skulle upphöra.  

9 december, 2015 - 09:57

Kommunikatörerna ökar och journalisterna minskar

Informationsavdelningarna i Östergötland växer, samtidigt minskar antalet journalister. Och nu läggs journalistutbildningen i Motala ned.

Inom NTM-koncernen, där bland annat Norrköpings Tidningar, Motala-Vadstena Tidning och Östgöta Correspondenten ingår, har omkring 50 journalisttjänster i Östergötland försvunnit bara det senaste året, rapporterar SVT.

7 december, 2015 - 15:40

Reporter avstängd efter kritik mot ledningen

I onsdags kritiserade Dagens Samhälles reporter den egna ledningen i en intervju med Journalisten. Dagen efter blev han avstängd.

Det är turbulent på Dagens Samhälle. Det har riktats en misstroendeförklaring mot tidningens publisher Mats Edman. Den lokala fackklubben har lagt ner sin verksamhet och arbetstagarrepresentanten i bolagsstyrelsen har avgått.

1 december, 2015 - 16:50

Protester mot Mats Edman – medarbetare kräver hans avgång

På Dagens Samhälle pågår ett uppror mot chefredaktören Mats Edman. Fackklubben är upplöst och arbetstagarrepresentanterna i bolagsstyrelsen har avgått i protest, skriver Journalisten.

Åtta av tjugo journalister på tidningen har skrivit under en misstroendeförklaring som gått till tidningens bolagsstyrelse och till ägaren SKL:s styrelse.

26 mars, 2015 - 09:52

Sanna Rayman ny debattredaktör på Dagens Samhälle

Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman lämnar tidningen för att bli debattredaktör på Dagens Samhälle.

Hon blir en av tidningens tre debattredaktörer tillsammans med Andreas Henriksson och Karin Lundahl.

Hon lämnar Svenska Dagbladets ledarredaktion, där hon jobbat i sju år.

19 mars, 2015 - 09:15

Dagens Samhälle publicerar granskning av Researchgruppen

En text av frilansjournalisten Ola Sandstig som tidningen Fokus refuserat publiceras nu av Dagens Samhälle.

”Ur ett demokratiskt perspektiv är det djupt problematiskt att enskilda aktörer, som Researchgruppen, kan bygga upp enorma åsiktsregister över 100 000-tals medborgare. Register som skapas under redaktionell flagg skyddas av yttrandefrihetsgrundlagen och undantas från såväl personuppgiftslagen, PUL, som kontroll av Datainspektionen”, skriver Dagens Samhälle i ett pressutskick.

16 december, 2014 - 14:02

Suhonen och Svanborg-Sjövall nya kolumnister i Dagens Samhälle

Dagens Samhälle har skrivit kontrakt med fyra nya kolumnister inför nästa år: Daniel Suhonen, Karin Svanborg-Sjövall, Widar Andersson och Rebecca Weidmo Uvell.

Daniel Suhonen är chef för LO-finansierade tankesmedjan Katalys och författare till boken ”Partiledaren som klev in i kylan”.

Karin Svanborg-Sjövall är folkpartist och ny Timbrochef. 

Widar Andersson är politisk chefredaktör för Folkbladet i Norrköping

Rebecca Weidmo Uvell är debattör och engagerad av Skattebetalarna som ny Slöseri-Ombudsman.

1 oktober, 2014 - 13:49

Tidningen där alla kurvor pekar rätt

Här går upplagan går åt rätt håll. Och annonsintäkterna ökar. Ja, det handlar om en svensk tidning. Nej, artikeln är inte tio år gammal.

Dagens Samhälles ”all-time-low” är på 22 561 ex i början av 2011. Då togs det strategiska beslutet att slutat lägga ut nyheter på nätet. Där skulle bara debatten ligga.