Årets Dagstidning 2015

Tre mediehus har nominerats till helhetspriset i Medievärldens och TU:s tävling Årets Dagstidning:

Aftonbladet

Juryns motivering: "Rekordstora framgångar är bränslet för en fortsatt outtröttlig digital ledningsposition. Förmågan att hela tiden utmana och förnya sig själv imponerar. Med ett ännu mer kreativt kanalval för varje innehåll, skärm och målgrupp skördar Aftonbladet välförtjänta likes och skriver politisk tv-historia och är inte minst en internationell förebild."

 

Expressen

Juryns motivering: "När det händer, händer det. På kort tid har mediehuset fått ihop både tekniken och medarbetarna i ett väloljat samspel som nu  lämnar det nya kreativa labbet för att bli verklighet och som levererar i alla kanaler. Med ena foten i klassisk agendasättande kvällstidningsjournalistik när den är som bäst och den andra i användardata som ger insikter om publiken och säkrar intäkterna blir Expressen med lätthet mycket omtalad."

 

Nyheter24

Juryns motivering: "Mediehuset når en kräsen målgrupp, som andra bara drömmer om genom att ligga i framkant både redaktionellt och i affären. Med sociala medier i sitt DNA, systematiserad produktutveckling och mod att ständigt testa okonventionella grepp har Nyheter24 utvecklats till de stora drakarnas främsta fröskola - och förebild. Sådant som andra uppfattar som innovation är vardag på Nyheter24, vilket syns i den växande omsättningen och att andra mediehus snattar de bästa medarbetarna."

 

Juryn bestod av:

Kerstin Brunnberg, journalist, tidigare vd Sveriges Radio (Ordförande)

Olle Lidbom, medieanalytiker, Vassa Eggen 

Anette Novak, vd Interactive Institute, tidigare chefredaktör Norran 

Leslie Marsden, konsult, tidigare vd Citypaketet och Riksmedia

Anna Rastner, digital programchef TV4, tidigare affärsutvecklingschef MittMedia

Lisa Lönner Pulkkinen, senior advisor Radar Kommunikation

Anders Ahlberg, tidigare publisher Kyrkans Tidning och chefredaktör Medievärlden

Maria Brander, tidigare chefredaktör Gefle Dagblad

Sakari Pitkänen, mediekonsult, tidigare chefredaktör Metro

Daniel Sandström, litterär chef Albert Bonniers Förlag, tidigare kulturchef SvD, chefredaktör Sydsvenskan