Sex fotografer har valt ut sina bästa bilder i år för Medievärldens läsare:

Leif Jäderberg,  GD/AB Foto
Göte har  blivit sjuk och har bland annat amputerat benet. Den här bilden ingår i ett reportage hur gamla klarar sig själva i hemmet, bilden visar hur mycket  Göte uppskattar hjälpen av hustrun Inga trots det absurda ögonblicket ler Göte nöjt. Hela deras livs situation  i en bild!

 

Linda Forsell, Kontinent och Sydsvenskan

Den här bilden är från ett stort projekt om våld mot kvinnor runt om i världen, som jag arbetar på tillsammans med skribenterna Karin Alfredsson och Kerstin Weigl. Kvinnan är från Pakistan och hennes kusin kastade syra i ansiktet på henne för 20 år sedan när hon vägrade gifta sig med honom och gifte sig med en annan man. Jag har valt den på grund av den styrka och mänsklighet jag tycker att man ser i hennes uttryck. www.lindaforsell.com


Magnus Wennman, Aftonbladet
Detta är en bild från dagen då Bangkok-konflikten fick sitt slut. Den här mannen flyr elden och kulorna från en krypskytt i centrala Bangkok. Det är en ok bild från en stor nyhetshändelse. Den och hela reportaget finns på min hemsida: www.magnuswennman.com


Martin von Krogh, frilans
Jag har valt den bilden för att jag gillar intimiteten med den. Bilden är tagen i Mathura i norra Indien, under festivalen Holi som är en festival som firar ljuset och färger. I templet skriker alla i trans och kastar färger på varandra medan dom blir serverade bang lassi utav prästerna. Som är en mjölkdryck spetsad med marijuana.

 

Anna Clarén, frilans
Bilden föreställer två systrar som väntar barn i sjunde månaden. Bilden handlar om det fantastiska, sköna och samtidigt om oro och tvivel. Den handlar om det vackra i livet som samtidigt är svårt att greppa, förstå och ta emot. Bilden är en del i ett större projekt som kommer att bli en bok och en utställning. Den är plåtad i Sverige i juli månad.

Jeppe Gustafsson, Östgöta-Correspondenten
Den här bilden ingick i ett 6-sidor långt reportage som jag och kollegan Annika Rehn jobbade väldigt mycket med under våren. Det var ett jobb om Inga-Lisa Calissendorffs avsked till hennes man, (Gusten) som dog i början på året. Det var många känsliga tillfällen under tidens gång men eftersom jag träffade Inga-Lisa 10-15 gånger så litade hon på mig i dessa situationer.  De närmaste vännerna träffades för att äta och dricka ett glas vin tillsammans. I festens centrum fanns Gusten själv som låg i en öppen kista. - Vi sjöng alla sånger Gusten tyckte om. Det blev en fin kväll och jag tror ingen som var där är rädd för döden mer, sa Inga-Lisa. Dagen efter var det begravning i Domkyrkan." http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=5262361