Karin Pettersson blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet.

”Rollen som politisk chefredaktör på Aftonbladet är en stor utmaning för mig. Från den positionen vill jag bidra till att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen inom arbetarrörelsen,” säger Karin Pettersson I ett pressmeddelande.

Hon grundade tidningen Fokus och var mellan åren 2007 och 2009 dess chefredaktör. Hon har också bland annat varit reporter på Finanstidningen.

Närmast kommer hon från jobbet som kommunikationschef för Socialdemokraterna.

”Vi har genomfört en noggrann rekryteringsprocess och känner oss trygga och glada över att Karin Pettersson tackat ja till jobbet. Hon är en rutinerad journalist med stor kunskap om det politiska livet. Jag hälsar henne varmt välkommen till Aftonbladet,” säger Gunnar Strömblad, Aftonbladets styrelseordförande i ett pressmeddelande. 

Medievärlden söker Karin Pettersson.